GÜZELCEHİSAR İLKOKULUNDA AKADEMİK SEMİNER

05-04-2019 2340 Yorum yok. Yorum Ekle

Mehmet Bakır Sarımurat Yönetimindeki Anadoluhisarı Güzelcehisar İlkokulu, Veli Akademisi ismini verdikleri eğitim seminerleri kapsamında, Bağımlılığı Engelleme, Mücadele ve Eğitim Vakfı (BEMEV) işbirliği içerisinde, Ünlü Psikolog Yeşim Akıncı ile öğrenci velilerini buluşturarak unutulmaz anlar yaşanmasına vesile oldular.


Veli Akademisi programları kapsamında birçok akademisyenin programlarına katılan veliler okulun çok amaçlı salonunu Ünlü Uzman Psikolog Yeşim Akıncı’yı dinlemek üzere tamamen doldurdu.


Konuklarını kısa bir süre makamında ağırlayan Okul Müdürü Mehmet Bakır Sarımurat, salona geçildiğinde BEMEV Vakfı Başkan ve Yöneticileri ile Velilerine hitaben yaptığı kısa bilgilendirmede, ön çalışması çok hassas yapılmış bir uygulama ile velilerini bu tür bilgilendirme eğitimleri ile buluşturduklarını, bu düşünceyle gerçekleştirdikleri çalışma programına bugün katkı koyacak olan BEMEV Bağımlılığı Engelleme, Mücadele ve Eğitim Vakfı Başkan ve Yöneticileri ile günün konuşmacısı Ünlü Psikolog Yeşim Akıncı’ya teşekkür etti.


BEMEV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Uğur Okay’da yaptığı konuşmada vakıflarının amacının her türlü bağımlılık ile mücadele olduğunu ve günümüzdeki bağımlılıkların yeni nesil araçlar ile hedef kitlesine ulaştırılmaya çalışıldığını vurgulayarak vakıf çalışmalarından örnekler sundu.


Televizyon ekranlarından yakinen tanınan Ünlü Uzman Psikolog Yeşim Akıncı’nın, velilere gerçekleştireceği özel sunumu için sahneye çağrılmasıyla programın velilere özel bölümü başlamış oldu.


Alanındaki başarılı çalışmalarıyla bilinen ve bunu kitlesine çok iyi ileten Yeşim Akıncı, okul velileri ile kurduğu iletişimin getirisiyle, sunumunu soru cevaplar ile de süsleyerek interaktif bir süreç yaşanmasını sağladı.


Yaklaşık bir buçuk saat süren sunumun da, çağımızın bulaşıcı hastalığı olan bağımlılık ile ilgili aile içerisindeki hatalar zinciri ve alınması gereken önlemlerin, bireylerin toplumsal sorumlulukları ile devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizdi.


Konuşmacı bağımlılığın anne karnından başlayan bölümünden, güncel yaşamındaki yaş evrelerinde yaşanmışlığın boyutlarını çarpıcı örneklemeler ile aktardı.


Konunun özünde bağımlılık ile olan mücadelede en büyük kusurun velilerde olduğu ve velilerin bu konuda kendilerini hazırlamalarıyla rahatlıkla üstesinden gelebilecekleri vurguladı.


Psikologun sunumundaki samimiyet, verdiği çarpıcı örneklerden, oldukça etkilenen okul velileri, psikologu hem özel hem de genel olan soru yağmuruna tuttular.


Eğitim seminerinin bitiş saati biraz sarkınca, anne veya babalarının okulda olduğunu bilen öğrencilerden salonu girenlerin olmasıyla, hem öğrenciler hem de veliler arasında Psikolog Yeşim Akıncı ile bütünleşen sevgi yumağı oluştu.


Yeşim Akıncı konuklarına “Mutluluğu Seçtim Ya Sen ?” isimli Kitabını imzalayarak öğrenci ve veliler ile hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program sona erdi. Etkinliği Beykoz Yerel Basınından sadece Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş takip ederken, Okul Müdürü Mehmet Bakır Sarımurat konuklarını Tarihi Göksu Deresi kenarında yemeğe davet etti.

Not: Ana sayfada kullanılan fotoğrafların tamamının orijinalleri ve çok daha fazlası fotoğraf galerimizde mevcuttur.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


05-04-2019 2340 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836