Beykoz Vakfı Bu Yıla Tiyatro ile “Merhaba” dedi

20-10-2018 2627 Yorum yok. Yorum Ekle

Geçtiğimiz yıl Beykoz Belediyesi tarafından yenilenen Beykoz Vakfı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için çalışmalarına başladı.


Ali Zengin Başkanlığındaki Beykoz Vakfı, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yapmayı planladıkları kursların ilki olan Tiyatro kursunun açılışını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Belediye Başkan Yardımcısı Adem Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Vakfın Yalıköy’de ki merkezinde gerçekleşen Tiyatro kursu açılışında kurs öğrencileri ve velilerde hazır bulundu.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Vakfı önünde Beykozlu Dostlar Derneği’nin düzenlediği kermese uğrayarak Dernek Başkanı Serpil Kıral ile fotoğraf çektirdi.


Açılış programının sunumunu Beykoz Vakfı Müdürü Hüseyin Yaman gerçekleştirirken protokol konuşmalarında ilk olarak sözü Tiyatro Kursu Sorumlusu ve Hocası Göksel Arslan aldı.


Arslan “Beykoz Vakfı’nın Beykoz’da üstlendiği bence çok önemli bir görev var. Burada ciddi anlamda sanat çalışması ve sanat eğitimi veriliyor. Belki bilmeyenleriniz olabilir ben ilk olarak sahneye burada çıktım. Ardından eğitimimi tamamladım ve tekrar buraya geldim ki benden sonra ki nesle bir faydam olsun. Geçen yıl yaptığımız çalışmalar da gerçekten bu işi ileride yapabilecek kapasitedeki çocuklarımızın olduğunu hepimiz gördük. Bu yıl talep yoğunluğu çok çok arttı. Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız, yeter ki sizler çocuklarınızı buraya getirin, bizlere emanet edin ve karşılığını hep beraber ilerleyen zamanlarda çok net bir şekilde göreceksiniz.” şeklinde konuştu.


Tiyatro Kursu Sorumlusu Göksel Arslan’ın konuşmasının ardından Beykoz Vakfı Başkanı Ali Zengin’de öğrencilere ve velilere hitap etti.


Zengin “Geçen yıl başladığımız kurslarımız 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında da Allah’ın izniyle devam edecek. Sizin yavrularınızı severek, isteyerek katmaya çalıştığımız sanat ordumuza önderlik eden Göksel, Pelin ve Yasemin Hocalarımıza teşekkür ediyorum ve bu yıl bizlerle birlikte olacaklar ve çocuklarımızı daha iyi seviyelere ulaştıracaklar.  Geçtiğimiz yıl çok enteresan bir şey yaşadık. Tiyatro eğitmenlerimiz, 90 saat eğitimle bizlere bir gösteri hazırlamışlardı hatırlarsanız. Çok kısa zamanda, bizim yavrularımız çok akıllı ve zeki maşallah, hemen intibak ediyorlar ve adeta bilgisayar gibi zihinlerine kaydediyorlar ve akabinde sanat olarak sahneye koyuyorlar. Tabi burada Hocalarımızın çok önemli katkıları var. Sevgili Veliler, Sayın Başkanım burada tiyatromuz olacak, halk oyunlarımız olacak, el sanatları, tezhip ve minyatür kurslarımız olacak, Türk Sanat Müziği Kursu, Okuma Yazma kursu, İlk Yardım kursu ve resim eğitimi kursları bu yıl gündemimizde inşallah Beykoz Vakfı bu yıl cıvıl cıvıl olacak. Burada bir şeyi ifade etmek istiyorum. Biz geçen yılda aynı meseleye eğilmiştik, Beykoz Vakfı, bizim geldiğimiz geçen yıldan itibaren Sayın Başkanımızın bizlere verdiği direktif üzere biz öncelikle Beykoz Belediyesi ile Beykoz Vakfı’nın işbirliği protokolünü imzalamıştık. Bir yıl süreyle olan bu protokolümüz, Allah razı olsun Sayın Başkanımızdan, bu yıl bir yıl daha uzatıldı.  Geçtiğimiz yıl bütün onarım ve tadilat işleriyle hemhal olduk. Ama bu yıl çok şükür o dertten kurtularak bütün işlerimizi Eğitim ve Öğretime yönelttik. Çocuklarımızı kötü yola gitmekten alıkoymanın mücadelesini vermek.” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.


Beykoz Vakfı Başkanı Ali Zengin’in ardından son konuşmacı olarak Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kürsüye davet edildi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek “Gördüğünüz üzere, hem Hocalarımızın hem de Vakıf Başkanımız neler yaptıklarını sizlere özetlediler. Doğrusu bu Vakıf çok eski bir Vakıf ancak çalışma açısından istenen sonucu almak pek mümkün değildi. İmkansızlıklar vardı, farklı şeyler vardı hâsılı kelam Vakıf ilk defa tabiri caizse yerel oldu, Beykoz oldu. Beykoz Halkı buradan ciddi anlamda yararlanacağı bir noktaya gelmiş oldu. Sizlerden, Velilerden arzumuz evlatlarınızı emanet ettiğiniz gibi bunu dışarıda birçok yerde yaymanızı temenni ediyoruz. Herkes bu Vakıftan haberdar olsun, herkes bu Vakfın çalışmalarını kişiselleştirsin hatta yardımcı olsunlar. Buranın çalışması ve değerinin artması sizlere bağlıdır. Çocuklarımız buraya geldiği müddetçe, velilerin ilgi gösterdikleri müddetçe burası çok çok farklı etkinliklerle Beykoz’a arzu edilen katkıyı yapacaktır. Maksadımız çocuklarımıza sanatsal etkinliklerle birlikte sokak havasını biraz daha arındırarak onları ebeveynlerin özledikleri bir çocuk tarzına, sizlere yardımcı olmak anlamında, katmak istiyoruz.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in konuşmalarının ardından sahnede çekilen toplu fotoğraf sonrası öğrenciler ve eğitmenleri yıl içerisinde yapacakları çalışma hakkında  görüşmek üzere toplantıya geçildi.



Fotoğraf Galerisi


20-10-2018 2627 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 749
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766