EĞİTİM ZİRVESİNDE DEĞERLENDİRME KRİZİ

03-07-2018 1859 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un en etkin okullarından olan Beykoz İshakağa Ortaokulu, Okul Aile Birliği Yönetimi, Okul Müdürleri Göksel Biçer’in Müdürlüğü’nün devam etmesi için yasa gereği yapılan imtihanda, yapılan haksız değerlendirme sebebiyle, mağdur olduğunu bu imtihan sonucuna göre yakında başka bir okula öğretmen olarak atanacak olmasına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptılar.


Dört yılda bir yapılan ve adına hizmet devamlılığını belirleme imtihanı denilen imtihan uygulamasının, dört yıl önce yapıldığında haksızlık yapıldığı iddia edilerek, sürecin yargıda devam etmesine rağmen mağduriyetin devam ettiği bilinmekteydi.

Bu sene yapılan değerlendirme imtihanlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü zorda bırakmaması düşüncesiyle, İl Müdürlüğü bünyesinde yapılıyor olduğu iddia edilmesine karşın, sürecin tamamen ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde sürdürüldüğü konuşulmakta.

İshakağa Ortaokulu Aile Birliği, ilçede dört yılda bir yapılan iki değerlendirme yılları arasındaki hizmet puanları en yüksek olan okul müdürü olmasına rağmen, Türk Eğitim Sen üyesi olduğu için yönetici değerlendirmesine  düşük puan verilerek okul müdürleri Göksel Biçer’i öğretmenliğe döndürmek istenmesine tepki gösterirken, aynı sendikaya bağlı olan başka mağdur olan okul müdürlerinin de olduğu dile getirilip, Eğitim Bir-Sen Sendikasına üye eğitimcilerin ise yöneticiliklerinin devamlılığını sağlayacak geçer not aldıkları konuşulmakta.

Konu ile ilgili ishakağa Ortaokulu Okul Aile Birliği’nin basın ile paylaştığı açıklamalarını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.

İSHAKAĞA ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Okul Müdürümüz Göksel BİÇER, 2010 yılından itibaren okulumuzda okul müdürü olarak görev  yapmakta olup öncesinde de ilçemizde farklı okullarda yönetici olarak çalışmıştır. Okul müdürümüz Göksel BİÇER Milli Eğitim Bakanlığının 2010 yılında yapmış olduğu yazılı sınav sonucuna göre okulumuza müdür olarak atanmış ve sekiz yıl görev yaptığı okulumuzda velilerle, öğretmenlerle, öğrencilerle ve çevreyle işbirliği içerisinde sosyal, sportif, kültürel ve akademik olarak okulumuza bir çok başarılar kazandırmıştır. Eğitim Yönetimi ve  Denetimi  alanında yüksek lisans yapan, uzman öğretmen olan ve birçok ödülü bulunan müdürümüz Beykoz ilçesinde en yüksek puana sahip iken 2018 yılı nisan ayında aynı okulda sekiz yılını ve dört yılını dolduran müdürlerle beraber göstermelik iki dakika süren mülakata alınmış ve Türk Eğitim Sen üyesi olduğu için 54 puan verilerek müdürlük görevi üzerinden alınmıştır. Eğitim Bir Sen üyelerine ise 90 ve üzeri puanlar verilmiştir.

Gerek okumakta olan  gerekse mezun öğrencilerimiz üzerinde çok büyük emeği olan, eğitim yöneticiliği Beykoz genelinde çok iyi bilinen, bütün bu başarılı özelliklerin birleşen ismi Göksel Biçer Müdürümüzün okulumuzda görev yapmasından çok büyük onur duyduk.

Yapılan bu haksızlığı şiddetle protesto eder ve kamuoyunun takdirine saygıyla sunarken bizleri üzen, anlamakta zorluk çektiğimiz bu uygulamanın, Göksel BİÇER Müdürümüz gibi mağdur edilen tüm eğitim yöneticilerinin mağduriyetinin giderilmesi için ilçe ve İl Milli Eğitim yöneticilerinin konuyu yeniden değerlendirmelerini istiyoruz.             

İshakağa Ortaokulu Okul Aile Birliği

Başkan: Selma Yıldız. Başkan Yrd.: Deniz Yalçıner. Üye:   Zeynep Özkan




03-07-2018 1859 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838