Fröbel Kindergarten Anaokulu Beykoz’da

03-07-2018 5171 Yorum yok. Yorum Ekle

Fröbel Kindergarten Anaokulu Türk-Alman Üniversitesi Beykoz Kampüsünde hizmete başladı.


Türk-Alman Hükümetleri stratejik yapıları ve devlet yönetme mantaliteleri açısından zaman zaman karşı karşıya gelse de, konu insanlık ve eğitim olduğunda ortak hareket etme algılarının yüksekliğini, 22 Ekim 2010 tarihinde Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Alman Cumhurbaşkanı Christim Wullf ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katıldığı üst düzey protokol konuklarının huzurun da TÜRK-ALMAN Üniversitesinin temelini atarak göstermişlerdi.


Gelinen noktada ortak müfredat ile yükseköğrenimlerini sürdüren öğrenciler eğitimlerine devem ederken, TÜRK-ALMAN Üniversitesi bünyesinde lise bölümünün de açılması, ardından da Fröbel Kindergarten gibi bir dünya markası olan anaokulunun açılması bölgeye yapılan hizmetin önemini ortaya koymakta. 


Türkiye’de 4. İstanbul Levent’ten sonra 2. Şubesini Beykoz’da açan Fröbel Kindergarten Anaokulu açılış törenine Fröbel Anaokulu Genel Müdürü Gülşen Fatma Apaydın, Turkuaz Medya Genel Müdürü Tuncel Sunar, Alev Okulları Genel Müdürü Fethi Açıl, İELV Okulları Genel Koordinatörü Başak Gezer, Türk-Alman Üniversitesi Yöneticileri, eski Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, veliler ve öğrenciler katıldı.


Beykoz’un eşsiz doğası içerisinde, Beykoz Korusu ve Beykoz Fidanlığının hemen yanı başında kurulan, Almanya’da 150, Avusturya’da 3, Polonya’da 2 ve Türkiye’de 4 okul olmak üzere uluslararası çapta hizmet veren Fröbel Anaokullarının bir şubesinin de ilçemizde açılmış olmasının, ilçemizin eğitim envanterine katkı sunacağı düşünülmekte.


Fröbel Kindergarten Anaokulu’nun Bilgilendirmesi

Hakkımızda

Adımızı aldığımız Bay Friedrich Fröbel, ‘’kindergarten’’sözcüğünün yani anaokulunun isim babası ve pedagojide reformun öncüsü kabul edilmektedir. Çocuklara uygun bir eğitim ve öğretimin uluslararası fikir babası olarak, okul öncesi eğitimin de yılmaz bir savunucusuydu. Çocuğu bağımsız bir birey olarak pedagojik düşüncenin merkezine koyardı.Üç tane ana hedefi vardı eğitimde, bağlılık, bireyselleşme ve katılım. Eğitim hedefi ‘’özgür, düşünen, kendine yeten insanlar ‘’yetiştirmekti. Çocuk eğitiminin aileler ve eğitim kurumları tarafından birlikte şekillendirildiğini düşünüyordu. Biz de kendimizi bu ideale ve bu geleneğe karşı sorumlu hissediyoruz.

FRÖBEL kurumlarında pedagojik günlük yaşam çocukların ihtiyaçlarına ve ilgilerine göre şekillenmektedir. Günlük yaşam çocuklara kişiliklerini geliştirme olanağı veren, bireysel eğitim ve gelişme süreçleri için onlara zaman tanıyan ve başka çocuklarla ve erişkinlerle olan ilişkiyi teşvik eden bir açıklıkla şekillenmektedir. Çocuklara yönelik gündüz kurumlarımızda açık ve oyun esaslı bir pedagojik eğitim yaşanmaktadır. Bu pedagojik eğitim üç dilli  ve çok kültürlü bir ortamla zenginleştirilmektedir. Pedagojik çalışmanın ayırt edici özelliği süreklilik ile katılımcıların o anki ihtiyacıyla gelişen değişim arasında iyi bir dengenin tutturulmasıdır.

FRÖBEL kurumlarının kalitesi, esnekliği ve yenilikçi yönelimi Fröbel’i çocuklar, ebeveynler ve tüm kurumlar için yetkin bir ortak haline getirmektedir.

 

Vizyonumuz

Çocuğun merkezde olduğu bir eğitim kurumununa ilişkin vizyonumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Konvansiyonuna ve çocukların haklarının dikkate alınmasının ve çocukların eğitim şanslarının arttılmasının pedagojik çalışmanın merkezine konulması hedefine göre şekillenmektedir.


Kurumlarımız, sosyal ve kültürel kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun, özel teşvik ihtiyacından ve cinsiyetten bağımsız olarak tüm çocuklara ve ailelerine uygun yerlerdir.
„Çocuklar için yetkinlik“in anlamı bizim için, çocuklar açısından yetkin erişkinlerden eğitim eşlikçileri olarak yararlanılmasıdır. İnsan eğitmeye ve onları demokratik bir toplumun bağımsız, bilinçli, önyargısız ve sorumluluk sahibi üyeleri olma yolunda desteklemeye değer veriyoruz. Her çocuğun, aynı zamanda kendi bireysel potansiyelini de şekillendirmek için, kendi yeteneklerinin farkına varma ve bunları güçlendirme olanağını elde etmesi gerekir.
Çocuk hakları çalışmamızın temelini oluşturmaktadır. Pedagojide yenilikçi olan isim babamız da çocuğu bağımsız bir birey olarak pedagojik düşüncenin merkezine koyuyordu. Biz kendimizi gelecek için de bu idealden ve bu gelenekten sorumlu hissediyoruz.

Ebevenynler ve çocukları için güvenilir bir ortağız ve ilişki esaslı ve sevgi dolu bir eğitim ve bakım sağlıyoruz. FRÖBEL yüksek değerli eğitim bilim için marka durumunda. Buna Istanbul’da da mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun ve ailenin erişebilmesini istiyoruz.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


03-07-2018 5171 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787