Bakan Özhaseki İmar Barışı'nı Anlattı

20-06-2018 2456 Yorum yok. Yorum Ekle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “İmar Barışı” mitingine katılarak yasa kapsamında ön görünüm, ön görünüm etkilenme alanı, tapu, orman, sit alanları ve kentsel dönüşümle alakalı bilgileri Beykozlularla paylaştı.


Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen mitinge Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ayberk Cengiz, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Veli Böke ve Beykozlular katıldı.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in selamlama konuşmasıyla başlayan mitinge Beykozluların ilgisi yoğun olurken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beykoz’un İmar durumuyla ilgili vatandaşlara bilgiler aktardı.


Bakan Özhaseki: “Bu ülke deprem ülkesi. Türkiye’nin %66’sı 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde bulunuyor.  Nüfusun %70’i bu deprem bölgelerinde yaşıyor. Buna uygun hareket edelim. Deprem öldürmez bina öldürür. Binaları rasgele yapıyoruz.  Artık bundan vazgeçeceğimiz bir dönem geldi” şeklinde konuştu.     


Bakan Mehmet Özhaseki: “Devletle Vatandaşın İhtilafı Bitecek”

İmar Barışı’yla verilecek yapı kayıt belgesinin devletle vatandaşın arasındaki ihtilafı çözeceğini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: “Bakanlık olarak devletle vatandaşın ihtilafını çözelim elimizde ne kadar yapı stoğu var bilelim istedik. Bu tespiti yaptıktan sonra mahalle mahalle, ilçe ilçe kentsel dönüşümün temel esprilerini ortaya koyalım ve destekle depreme dayanıksız evlerimizi yenileyim diye karar aldık. Türkiye’de 26,5 milyon civarında bağımsız birim var. Tam iskâna, imara uygun olanı %25. Gerisi kanuna aykırılık oluşturuyor. Kanun hem para cezası vereceksin hem de yıkacaksın diyor. 85 milyon vatandaşın nerdeyse 60-65 milyonu ya belediyelerle ya da devletle kavgalı. Bu ihtilafları çözmek için milletin işini çözmek için yapı kayıt belgesini getirdik. Yeri ormanda olsun, hazinede olsun parasını ödeyen herkese tapusunu vereceğiz. Tapusu olan ruhsatsız yapılar da bunda istifade edecek. Yapı kayıt belgesi ruhsat ve iskân yerine geçiyor. Kat mülkiyetine geçmek komşuların rızasıyla olacak.  Herkesin derdine derman olacak bir kanun çıkmış durumda. İhtilaflar ve sıkıntılar bitiyor.” şeklinde konuştu.


Bakan Özhaseki İmar Barışıyla toplanacak olan 30-40 milyarlık gelirin kentsel dönüşüm için kullanılacağını ve belediyelere yerli malzeme kullanmak şartıyla “0” faizle kredi verileceğini de söyledi.   


Vatandaşlara Beykoz Belediyesi’nde öngörünüm dahil krokilerin çalışıldığını müjdeleyen Bakan Özhaseki: “Sarıyer’den sonra Beykoz’da ön görünümde cadde üzerinde ticarete konu olan milyon dolara alınan satılan yerler hariç, arkalarda yaşamını sürdüren vatandaşların hepsi Beykoz’da imar barışından yararlanacak. Meclis açılır açılmaz yapı kayıt belgesinin devamı olarak Beykoz meclise gelecek. Öngörünüm, sit ve ormanda kalan vatandaşların hepsi bu kanundan yararlanacak.” diye konuştu.  


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuşması sık sık vatandaşların sorunlarını anlatmasıyla kesilirken Bakan Özhaseki, konuşmasını yaptığı platformun yanında Bakanlığa bağlı yetkililerin olduğunu ve vatandaşların sorunlarını yetkililere iletebileceğini söyledi. Bakan Mehmet Özhaseki’nin konuşmasının ardından miting son buldu.

 

Vatandaşların, Beykoz Belediyesi içeresinde Bakanlık yetkililerinin bilgilendirme yapacağı toplantı salonunu bulması oldukça problemli olurken, teknik yetkililer sahip Beykoz Belediyesi toplantı salonunda Beykozluların sorularını cevapladı.

 



Fotoğraf Galerisi


20-06-2018 2456 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 411
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785