ÇAVUŞBAŞINDAN YÜKSELEN TEKNOLOJİ ÇIĞLIKLARI

26-05-2018 3433 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un en uzak noktalından sayılabilen, Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yıl içerisindeki başarılı çalışmalarını TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışında seçkin davetlilerine sergilerken, fuar Okul Müdürü, öğretmen, öğrenci, veli, vatandaş ve kamu yöneticisi akınına uğradı.


Yıl içerisindeki etkinlikleriyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki etkinliklere ve Beykoz genelindeki okulların etkinliklerine katılmasıyla, oldukça fark edilen kimliği sahip olan ve yerel basın ile ilişkilerini olması gereken ölçekte tutarak, okulunu ve etkinliklerini basın vasıtasıyla da tanıtma konusunda da oldukça itinalı davranan, Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Özkan ve Eğitimci kadrosu öğrencileri ile bütünleştiklerinde neler gerçekleştirebildiklerini birçok kez olduğu gibi bugünde konuklarına aktarmanın mutluluğunu yaşadılar.


Uzun süren bir çalışmanın ürünü olarak öğrenciler, günlük yaşam alanımızdaki 27 ayrı araştırmayı gruplar halinde hayata geçirerek fuar davetlilerine bilgiler aktararak tanıttılar.


Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı İl Temsilcisi Atakan Avcı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Mustafa Alpay, Çavuşbaşı İmam Hatip Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Gedikoğlu, Beykoz Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Habip Küçükseymen. Beykoz Şehit Murat Akdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Serkan Şimşek, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Tanhan, Bahattin Özyazıcı İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Tan, Kavacık Borsa İlköğretim Okul Müdürü Seçkin Doğan, Beykoz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Engin Şimşek, Beykoz Mesleki Eğitim Kurumu Okul Müdürü Abdullah Aygün, Görele İlköğretim Okulu Okul Müdürü Halil İbrahim Şişman, Kavacık Kültür Temel Lisesi Okul Müdürü Lokman Doğan, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı ve Kavacık Antep Talı Dünyası Sahibi Taner Mert ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Dansları Öğretmenleri Hacer Ormancı Koptagit, Gökben Turgut’un protokol konukları olarak katıldığı etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Protokol konuklarının öğrencilerin yoğun alkışları içerisinde kestiği kurdeleden sonra, Okul Müdürü Nuray Özkan ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük haber metnimizde yayınlayacağımız orijinal konuşma metninde detayları olduğu gibi konukları selamlamalarından sonra, plaket takdimine geçildi.


Birbirinden değerli eğitimcilerin plaket aldığı mükemmel organizasyonda Gazetemizin değerli Köşe Yazarı ve Kavacık Antep Tatlı Dünyası’nın Sahibi Taner Mert ile Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in de kendilerinin bile haberi olmadığı ortamda plaket almaya davet edilmeleri ve davet sırasında Okul Müdürü Nuray Özkan’ın söylediği birbirinden değerli cümleler için arkadaşlarımız adına gurur duyduk.


Beykoz’un en tanınmış Halk Dansları Öğretmenlerinden olan Hacer Ormancı Koptagit ve Gökben Turgut’un nefes kesen gösterisine, Bahattin Özyazıcı İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Tan’da eşlik edince ortaya keyifle izlenen bir gösteri çıktı.  


Açılışın protokol bölümü tamamlandıktan sonra tüm konuklar öğrencilerinin başarılı çalışmalarıyla yakından ilgilenip bilgiler alarak inceleme fırsatı buldular.


Birbirinden ilginç buluşların bulunduğu fuarda en ilgi çekicisi ise günümüz de birçok amaçla kullanılmasına rağmen benzer teknoloji ile havadan fotoğraf çekmek için yapılan DRON oldukça ilgi çekti. Dron’u kullanan öğrenci gösteri yaptığında DRON’un ATATÜRK’ÜN dev posterinin önüne geldiğinde ise duygular doruğa çıktı ve salonda alkış tufanı koptu.


TRT ekibinin de çekim yaptığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında bir başka ilgiyi ise fuarı gezmeleri için okullarından gelen öğrenci grupları çekti. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde tüm çalışmaları yakından incelediler.


Okul Müdürü Nuray Özkan davetlerine katılan tüm konuklarıyla etkinlik boyu yakından ilgilenirken, etkinlik sonunda da okul bahçesine kadar yolcu etmesi günün gözden kaçmaması gereken ayrıntı olarak gözümüze ilişti.


Nuray Özkan şahsında emeği geçen tüm ekibi tebrik ederken, Okul Müdürü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürünün orijinal Konuşmalarını aktarıyoruz.


Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Özkan’ın Konuşması:

Saygıdeğer Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürüm,

Kıymetli Protokol,

Değerli Meslektaşlarım,

Sayın Misafirlerimiz,

Saygıdeğer Basın Mensuplarımız,

Geleceğimizin Teminatı, Geleceğimizi Emanet Edeceğimiz Sevgili Gençler ve Çocuklarımız,

Ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak oluşturulan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza hoş geldiniz.


Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak; Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmek, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak siz pırlanta genç ve çocuklarımıza kazandırmak, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak veya yaşayarak öğrenilmesini sağlamak Amacıyla; planlama, organizasyon, koordinasyon, uygulama ve değerlendirme sürecini 8 aya yayarak büyük bir özveri, fedakarlık ve emek harcanarak ortaya çıkarılan böylesine gururlu bir günde açılış konuşması yapıyor olmaktan onur duyuyorum. Çavuşbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi iken göreve başladığım 2013 yılından bu yana kurumumuzda görev alan ekip arkadaşlarımla ve kıymetli gençlerimle bir arada olmaktan duyduğum gururda ne denli haklı olduğumun en büyük ispatıdır burada sizlerle az sonra paylaşacağımız birbirinden değerli 27 araştırma ve uygulama projelerimiz. Kıymetli Misafirlerimiz; Çok Programlı Anadolu Liseleri  dendiğinde oluşan toplumsal algının ne kadar  yanlış olduğunun da bir göstergesidir bugün burada sergilenen bilimsel projeler. Çocuklarımızın TEOG başarı ortalamalarının, genel ortalamanın altında olduğu doğrudur. Çocukluk çağlarında gerek anne babalar olarak ebeveynleri gerek biz Eğitim Camiası olarak öğretmenler gerekse içerisinde bulunduğu sosyal ortamın TEOG başarısında etkisinin büyük olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin doğru yönlendirildiğinde, başarabileceklerine olan inançları kuvvetlendirildiğinde, güven duygusu aşılandığında ve Bilim/Kültür/Sanat ve Spor organizasyonlarında yer alabilecekleri yetenek ve donanıma sahip olduklarına olan inancımızdaki samimiyet ve ışığı gördüklerinde  uluslararası standartlarda meslek elemanı ve üreten gençlik olabileceklerine inancım tamdır. Çok Programlı Anadolu Liselerinde öğretmen olarak görev almak emek ister, fedakarlık ister, azim ister, her türlü geçmiş başarısızlıklara ve yanlış algılara karşı istikrarla gençlerle el ele mücadele ister. Siz değerli takım arkadaşlarım, Çavuşbaşı MTAL öğretmenleri… Bu okulda sizlerle birlikte  görev arkadaşı olmaktan onur duyuyor ve bugün bizimle bu tabloyu birlikte yaşayan Protokol, Misafirler ve Öğrencilerimiz huzurunda hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Çocuklarımızla 8 ay boyunca pes etmeden her türlü maddi imkansızlıklara rağmen imkansızı başardınız ve inanmanın bir kez daha başarmanın %80 i olduğunu gösterdiniz.


Ellerinizde sizlere dağıtılan Çavuşbaşı MTAL TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projelerimiz Kitapçığında yer alan 27 Projemizin açılış seremonisi için sizlere sahneye davet ediyor, bizlere verdiğiniz desteklerden ötürü bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

 

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük ’ün Konuşması:

Kıymetli Protokol,

Saygıdeğer Okul Müdürlerimiz,

Değerli Öğretmenlerimiz

Sayın Misafirler,

Saygıdeğer Basın Mensuplarımız,

Geleceğimizin Teminatı, Geleceğimizi Emanet Edeceğimiz Sevgili Gençler ve Çocuklarımız,

Bilime, Kültüre, Sanata ve Spora verdiği önem, gençlere duymuş olduğu tam inanç ve her türlü zorluğa rağmen Eğitim Camiasının örnek duruşu ile Beykoz İlçemizin Markası haline gelmiş olan Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturmuş olduğu Kurumsal Kültür için başta Kıymetli Okul Müdürümüz Nuray ÖZKAN olmak üzere  emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik eder,  akıl, zeka ve araştırmanın ortak ürünü olan Bilimsel Projelerinizin  sergilenmiş olduğu bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Sevgili gençler; geleceğimizi emanet edeceğimiz sizlerin,   büyük bir inanç ve motivasyonla bilime duyduğunuz isteğe şahit olmak sanırım biz ebeveynlerin ve toplumun önde gelen en kutsal mesleklerinden birisi olan öğretmenlerimizin umudunun yeşermesinde ve büyümesinde temel yapı taşı.

Her türlü bağımlılıkla, cehaletle, hastalıkla mücadele etmenin iki temel koşulunun bilim ve spor olduğu asla unutulmamalıdır. Koşullarımız ne olursa olsun, her türlü zorluk ve imkansızlık içerisinde dahil bilimi ve sporu tercih eden siz değerli çocuklarımıza ve gençlerimize gerek devletimizin gerekse her birimizin makamlarımızın kapıları ardına kadar açıktır. Ürettiğiniz, üretmeye devam ettiğiniz, sporu yaşam felsefesi haline getirerek sağlıklı zihin ve sağlıklı bedene sahip olduğunuz, ahlaki değerlerinize sahip çıktığınız sürece hiçbir güç ve kuvvet karşısında sallanmaz, bükülmez ve eğilmez olacağınız tartışılmaz bir gerçektir.

Bu sebepledir ki; bugün elinizden tutan öğretmenlerinizle girmiş olduğunuz bu zorlu süreç ardından ortaya çıkardığınız eserler ve eğitime, bilime, araştırma - uygulamalara verdiğiniz önem  bizleri daha güçlü kılmaktadır. 

Söz konusu Bilim ve Spor olduğunda; konuşacak sözüm, paylaşacak duygu ve düşüncem, yaşadığım heyecan ve motivasyon bitmeyeceğinden bir kez daha emeği geçen herkesi tebrik ediyor başarılarınızın devamını temenni ediyorum



Fotoğraf Galerisi


26-05-2018 3433 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 470
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 466
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785