Sibel Öğretmen ve Öğrencilerinden “Beykoz’da Bir İlk”

29-04-2018 5531 6 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Sibel Kumral ve Öğrencilerinin, her biri birbirinden değerli tabloları Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri sergi sonrası yapılan müzayede de, tüm tabloları satılarak, geliri Cumhuriyetköy Galip Öztürk Çocuk Siteleri 1 Nolu Site Çocuklarının yararına kullanılmak üzere bağışlandı.


Anadoluhisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Resim Sergisi ve ardından gerçekleşen Tablo Satışlarının gerçekleştirildiği Müzayede Beykoz’da bir ilk olarak tarihe geçti.


Sibel Öğretmen ve Öğrencileri, ellerinin emeği, gözlerinin nuru ve her fırça hamlesinde umut ve sevgi olan çalışmalarını aldıkları karar ile gelirini bağışladıkları, sergi ve sonrası tablo satış gecesi gerçek SANAT Severlerin katıldığı çok özel bir akşam oldu.


Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Necla Çağlayan, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Cumhuriyetköy Galip Öztürk Çocuk Siteleri Derneği Başkanı Behiye Öztürk ve Galip Öztürk Site Evleri Müdürü Muhsin Yaman, Galip Öztürk Site Evleri 1 Nolu Ev Öğretmeni Zeynep Gözel ve 13 Çocuğu, Beykoz Kent Konseyi ve Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz, Beykoz Eğitime Destek Derneği(BEDES) Başkanı Gülay Demirel, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Esnaflar Odası Başkanı Bahattin Karadurmuş, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çabuklu Mahalle Muhtarı Hüsnü Kolcu, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Artvin Vakfı eski Başkanı Hakan Bekar, Nef Yapı Temsilcisi Enver Kurtuluş, gözlerimizin tanıdığı simalar olurken eğitim camiasının sanatsever bireyleri, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kursiyerleri ile sanat aşığı vatandaşların tamamen doldurduğu geceye katılanlar, muhteşem geceye şahit olma fırsatı buldular.


Konuklar içerisindeki protokol mensupları yaptıkları konuşmalar ile gecenin önemini vurgularken, Galip Öztürk Sevgi Siteleri Müdürü Muhsin Yaman’da kurumun işleyişi ve koruyucu aile olmanın kurallarını belirten bilgilendirme konuşmasından sonra gecenin kahramanı Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Sibel Kumral konuşmasını gerçekleştirdi.


Sibel Kumral konuşmasında, Ülkemizin gerçeklerinden biridir kimsesiz çocuklar. Hayata 1-0 yenik başlayan bu çocuklar aile özlemini, yuva kurmanın hayallerini sevgi evlerinde kurarlar. Bir eğitimci olarak ülkemdeki her çocuğun eğitiminden kendimi de sorumlu tutarak bu çocukların yarınlarına umutla, güvenle bakabilmeleri için bir katkıda ben ve sevgili kursiyerlerim sunmak istedik.


Anne merhametinden, baba güvencesinden uzak kalmış, bu evlatlarımızın kanayan yaralarına bir nebze merhem olmak istedik. Evet, elimizin emeği gözümüzün nuru her fırça darbesini umut ve sevgiyle attığımız eserlerimizi kimsesiz çocuklarımıza kimse olmak için satışa çıkarttık. Bu projemizin düşünceden eyleme, hayalden gerçeğe geçmesine, her aşamasında bize maddi, manevi güç ve destek olan en başta Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert beyefendiye, ilk andan itibaren projeme tüm kalbiyle inanarak verdiği muhteşem fikirler ve motivasyonuyla ve her daim yanımda olan sevgili eşim İbrahim Kumral’a, projemize olan desteklerinden dolayı Kurum Müdürümüz Mustafa Mamur Bey’e sonsuz teşekkür ediyorum.


En büyük teşekkürü ise isimlerini buraya sığdıramadığım birbirinden değerli güzel insanlar, sevgili kursiyerlerime etmek istiyorum. Bu güzel projenin hem ressamı hem mimarı oldular. Unutmayın memlekette yapılan en büyük yatırım yarınlarımızı emanet ettiğimiz evlatlarımıza yapılan yardımdır diyerek, gecenin ana temasını aktarmış oldu.


Tüm konuşmalar sonlanıp, gecenin önemi davetlilere iyice vurgulandıktan sonra, Atacan Canay ve Mihrap Eskiocak’ın enfes müzik dinletilerinin ardından, gecenin yükü programın sunucusu gazetemizden Ozan Derviş’in üzerine yoğunlaştı.


Ozan Derviş geçmişte edindiği mikrofon tecrübesinin bütün hassasiyetini ve becerisini doğal bir üslup ile kullanmaya dikkat ederek gecenin tüm tablolarının satılmasının en önemli unsuru oldu.


Satış konusunda yakalanan başarıda, Taner Mert ve Ozan Derviş’in gece öncesi istişarelerinin özenle yapıldığı, gecenin akışından net belli olurken, gecede Ozan Derviş’e birer tablo alma yetkisi veren Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammet Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir’in tabloları canlı anons ve kayıt altına alınarak sahiplendirilmesinden sonra, Taner Mert’in de aynı yöntem ile vekâletlerini aldığı Turnacıoğlu, Hedef AVM ve Paşalı Marketler Zinciri adına tablolar beğenilip sahiplendi. Daha sonra gecede yaşanan coşku doruklara çıktı.


Davetliler Beykoz’da bir ilk olan gecede, kaynağının nereye gideceği belli olan tablo satışına büyük ilgi göstererek tüm tabloları sahiplenerek bitmesini sağladılar.


Gece sonunda davetliler ayaküstü sohbetlerde, tablo alanları ve geceye emeği geçenleri tebrik ederlerken, dillerde ortak dolaşan söz ise, bu geceye gelmeyenler çok şey kaçırırken biz iyi ki gelmişiz ve Beykoz’da yaşanan bir ilk çalışmaya şahitlik edip tarihe geçtik diyerek geceden mutlu ayrılanları gecenin finali oldu.


Medipol Üniversitesi Diyaliz Bölümü Öğrencileri, Öğretmenleri Selda Selimoğlu'nun yönlendirmesiyle geceye katkı sunarken etkinliğe Beykoz Yerel Basınından sadece Doğuş Haber katıldı.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Halk Eğitimi Merkezi,Cumhuriyetköy Galip Öztürk Çocuk Siteleri,Mustafa Mamur,Sibel Kumral,Taner Mert,Ozan Derviş

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


29-04-2018 5531 6 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Hale Demiray 29-04-2018

Sibel Hoca’nın etkinliği

Bu güzel geceyi organize eden başta Sibel Hocam ve arkadaşlarım olmak üzere sunumuyla bizlerden desteğini esirgemeyen Ozan Bey ve sevgili Oğluna çok teşekkür ederim....

Serife iyican 29-04-2018

Resim sergisi

Oncelikle boyle bir organizasyonda yer aldigim icin cok mutluyum verdigimiz emeklerin karsiligini almak bizleri cok mutlu etti sibel hocama tesekkur ediyorum bizleride bu projeye dahil ettigi icin ozan dervis beyede tesekkur ederim desteklerinden dolayi ayrica o gecede.bulunan bizlere destek veren tum misafirlerimize cok tesekkurler sergiye gelen konuklarimizinda ayaklarina saglik gelmeyenlerde sagolsun

Sibel KUMRAL 29-04-2018

Sevgi gecesi

Sevgili Doğuş Haber, Sevgili Ozan Bey sevgi gecemizde bizim yanımızda olarak verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.Sesimizi güçlendirdiniz, amacımıza ulaşmamızda ki en büyük destek oldunuz teşekkürler.....

Hülya kargıcıoğlu 29-04-2018

Öncelikle sibel kumral hocamızı tebrik ediyorum bizide bu güzel çalısmaya ortak ettiği için. Bu anlamlı gecemizde bizi yanlız bırakmayan herkese vede emeğiyle yanımızda bize destek olan ozan derviş beyefendiye ayrıca teşekkür ederiz. İyiki varsınız. Hep bizimle kalın. Sevgiler.

Cihan güneş 29-04-2018

Muhteşem gece

Bazı duygular vardır kelimelere dökmekte çok zorlanır insan işte dün gece tamda bunu yaşadık sevinç heyecan stres yorgunluk mutluluk ve en sonunda huzur yaşadık bu organizasyonda emeği geçen başta Çok değerli Sibel hocama bizi yalnız bırakmayan değerli büyüklerimize ailemize ve çok uğraş çaba gösteren arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler iyiki varsınız

Yaprak horasan 30-04-2018

Muhteşem gece

Bize bu güzel geceyi yaşatan başta Sibek hocama eneği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler ediyorum tüm güzel duyguları aynı anda yaşadık bu duygu asla anlatılnaz ama yaşanır herkesin yaşaması dileğiyle

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 749
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766