Yine Sosyal Sorumluluk ve Yine Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

27-04-2018 4567 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yanında.


Beykoz’un başarılı idarecilerinden Nuray Özkan’ın Müdürlüğünü yaptığı Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi, yoksul ve muhtaç kişi veya ailelerin evlerinin tespit edilen bölümlerini onarıyor.

 

Meslek lisesi öğrencileri, Öğretmenleri ile birlikte, Muhtarlar ve aileler ile yapılan görüşmeler ile belirlenen ihtiyaç sahibi, yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarını gerçekleştirerek Beykoz’da farkındalık oluşturuyor.


 

Proje kapsamında; sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmelerini, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılması, gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerinin geliştirilmesi, ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç kişilerin; incitilmeden, kalplerini kırmadan yardım edilmesi, hayata tutunmalarına katkıda bulunulması, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığın artırılması, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tanıtılması, öğrenci ve öğretmenlerin toplumla bütünleştirilmesi hedefleniyor.

 

Projede görev alan alanlar ise şu şekilde; Bilişim Teknolojileri Alanı, Çocuk Gelişimi Alanı, Elektrik-Elektronik Alanı, Giyim Üretim Teknolojileri Alanı, Ulaştırma Hizmetleri Alanı.

 

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi ile yenilenen evlerin, yenilenme ve onarım sürecinde Sağ elin verdiğini sol elin görmesin mantığından yola çıkan okul yönetimi süreç bittikten sonra yerel basını bilgilendirirken onarılan evde, tavandan tabana her yeri elden geçirdi.


Yapılan tüm iş ve işlemler Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılmıştır ve tüm maddi ihtiyaçlar gönüllülük esasına dayalı yardımseverlerimiz ve öğretmenler tarafından karşılanmıştır.

 

Yenilenme sürecin de Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Özkan, ailenin felçli olan küçük oğlu ile doğum sırasında ayağında fiziksel bozukluk meydana gelen liseli gencin tüm tedavi masraflarını karşılamayı kabul eden bir yardımsever ile aileyi tanıştırarak bir mutluluğa daha imza attı. 


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Fotoğraf Galerisi


27-04-2018 4567 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 750
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766