Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Kültür-Sanat Sınırlarını Zorluyor

27-04-2018 3406 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi ve Beykoz Vakfı iş birliğinde resim kursu öğrencilerinin hazırladığı “Beykoz’da Nostalji Yolculuğu” resim sergisinin açılışı yapıldı.


Toplumun kalkınması adına önemli çalışmalar içerisinde olan Beykoz Halk Eğitimi Merkezi ve Beykoz Vakfı öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi Beykoz Vakfı’nda gerçekleşti.


Resim Öğretmeni İlknur Bakoğlu Tabak’ın himayesinde çalışmalırını gerçekleştiren resim kursu öğrencileri “Beykoz’da Nostalji Yolculuğu” adını verdikleri sergileri ile yıl içerisinde yaptıkları eserleri Beykozlularla buluşturdu.


Beykoz Vakfı Başkanı Ali Zengin ve Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur’un ev sahipliğinde gerçekleşen resim sergisine Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’a vekâleten Şube Müdürü Necla Çağlayan, Beykoz SGK Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz İlçe Nüfus Müdürü Nihade Kılıç,  Beykoz Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert ve Yönetimi, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, birçok Muhtar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve Kursiyerler katıldı.


İstiklal Marşı ve saygı duruşunun akabinde programın açılış Resim Öğretmeni İlknur Bakoğlu Tabak yaptı. Tabak misafirlerini selamladıktan sonra resim sergilerine katılan başta İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı başta olmak üzere herkese teşekkür etti.


İlknur Bakoğlu Tabak’ın ardından Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur’da günün anlam ve önemini bildiren bir konuşma yaptı. Mamur, yıl içerisinde Beykoz’un çeşitli mahallelerinde açılan kursların meyvelerinin toplanma zamanının gelindiğini ve İlknur Bakoğlu ve Kursiyerlerinin de bu meyveleri ilk toplamaya başlayanlar olduğunu söyleyip ileriki tarihlerde kursiyerlerin el emeği göz nurlarını sergileyecekleri programlara açılışa katılan herkesi davet etti. 


Mustafa Mamur’un konuşmasının ardından Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı kürsüye davet edildi. Kaymakam Katırcı “Halk Eğitimi bir ihtiyaçtan doğmuştu, örgün eğitimin dışında kalmış, örgün eğitimden yararlanmamış ya da o çağı geçmiş insanların eğitilmesi amacıyla düşünülmüş bir kurumdur. Ama zaman içerisinde gördük ki Halk Eğitim, Halk Eğitim olmaktan çıktı ve yaşam boyu öğrenmeye dönüştü. Sadece okuma-yazma ile kalmadık, el becerileriyle kalmadık, dikiş nakışla kalmadık bugün hayatın her alanına dokunuyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüğü aracılığıyla hayatın her alanına dokunuyoruz. Bugün de İlknur Hocam ve Kursiyerlerinin kıymetli ellerinden çıkmış eserleri inceleyeceğiz.” şeklinde konuşmasına devam etti.


Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın ardından programın son protokol konuşmacısı Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk sahneye davet edildi. Milletvekili Külünk “Sanat insanın içerisindeki ışığın dışa vurulmuş halidir. Sanat, insanın içerisinde ki ışığın dünyayı şekillendirmesidir. Işıksız insan yoktur. Mesele insanın kendi içerisinde ki ışığa yürüyebilmesidir. 7 Milyar insan var, 7 milyar insanın her birine üflenmiş ruh var. Mesele üflenmiş ruhta ki sırrın fark edilip o sırrı kendi dünyasında ifşa edip kimi zaman el becerisiyle, kimi zaman akıl becerisiyle, kimi zaman hal ile dışarı vurabilme işidir. Şiir de sanatın ayrılmaz bir parçasıdır. Şiirle şuur arasında, şiirle ruh arasında, şiirle kalp arasında doğrudan bağ vardır. İçinizde ki ışığı fark eder, ışık sizi ürpertirse, tıpkı elektrik prizine elinizi dokundurduğunuz da o ürperişiniz ya da titreyişiniz var ya onun gibi eğer siz de içinizde ki ışıkla bütünleştiğinizde titriyorsanız şiir yazabilirsiniz, titriyorsanız hikaye yazabilirsiniz, titriyorsanız ebru yapabilirsiniz, titriyorsanız resim yapabilirsiniz. Bütün bunların buluştuğu yerde de huzur vardır, sükunet vardır, nezahat vardır, nezaket vardır, erdem vardır, irfan vardır, muhabbet vardır, kalp vardır, bunların olduğu yerde kavga olmaz, anarşi olmaz, otobanda giden aracın camından kimse çöpünü dışarıya bırakmaz, bunların olduğu yerde kimse asfaltın üzerinde duran taşı görüp kafasını çevirip gitmez, gider o taşı kenara koyar, bunların olduğu yerde bir kadın sokakta şiddet gördüğünde, şiddeti görmesine rağmen engellemek yerine kafasını çevirip gitmez.” şeklinde sanatın toplum üzerinde ki etkilerinden bahsettiği konuşmasına devam etti.        


Protokol konuşmalarının ardından resim kursiyerlerinin hazırladığı ve Resim Öğretmeni İlknur Bakoğlu Tabak’ın da aralarında bulunduğu  Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisine geçildi. Halk oyunları gösterisinin akabinde resimlerin sergilendiği alana geçilerek açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları eserler incelendi. 


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Halk Eğitimi Merkezi,Beykoz Vakfı,Mustafa Mamur,Ali Zengin,Metin Külünk,Ahmet Katırcı


Fotoğraf Galerisi


27-04-2018 3406 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 749
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766