4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı Kapılarını Açtı

21-04-2018 1911 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi tarafından Türkiye’de alanında ilk ve en büyük etkinlik olan 4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı yapıldı. Çocuk Edebiyatı’nın duayeni Çocuk Vakfı Başkanı yazar Mustafa Ruhi Şirin’in onur konuğu olarak katıldığı fuar 21-29 Nisan tarihleri arasında kitap kurtlarını bekliyor.


Beykoz sahilinde Beykoz Belediyesi Halk Oyunları Folklor ekibinin gösterisiyle başlayan açılış, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Başkan Yardımcıları Yakup Özbek, Salim Öztürk, Tacettin Aksu, belediye meclis üyeleri, Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, öğretmenler, öğrenciler, ilçe sakinleri ve çocuklarla birlikte yapıldı.

  


Bu yıl “Bir Hayalin Olsun” temasıyla düzenlenen fuarda 80 seçkin yayınevi ve 100 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak. Alanda hafta boyunca masal saatleri, kukla gösterileri, kitap ödüllü yarışmalar, meslek tiyatroları olmak üzere 150 etkinlik ve söyleşi yer alacak. Tarih boyunca keşif ve icatlarıyla, insanlığa katkıda bulunan önemli şahsiyetler tiyatral etkinliklerle canlandırılacak.


İstanbul İl ve Turizm Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz: “Beykoz Belediyesine teşekkür ediyorum”

İstanbul İl ve Turizm Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, “Her birimizin içinde bir çocuk vardır. Beykoz Belediyesi’ne çocuk yayınlarına verdiği önem dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bütün belediyelerimize çağrıda bulunuyorum. Yerel ve merkezi yönetimler el ele vermeli ve kütüphaneleri canlandırmalıdır. Biz Beykoz’da bunu gerçekleştirdik. İç donanımı ve kitapları birlikte temin ettik. Türkiye’de örnek teşkil edecek bir kütüphane kazandırdık. Umarım Beykoz’un bu davranışı bütün ülkeye yayılır.” dedi.


Kaymakam Ahmet Katırcı: “Fuarda emeği geçenleri tebrik ederim”

Kaymakam Ahmet Katırcı, “Zaten biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen Atatürk’ün çocuklarıyız. Onun için bizim kitapla ilgili çok konuşmamıza gerek yok. Şunu kabul edelim, biz okumayı çok sevmiyoruz. Bu etkinliklerle bunu da aşacağımızı düşünüyorum.” diyerek fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.


Başkan Yücel Çelikbilek: “En İstikrarlı ve Kapsamlı Fuara Ev Sahipliği Yapıyoruz”

 

Fuarın açılışını yapan Başkan Çelikbilek, “Beykoz halkı, çocuklarının daha iyi yetişmesi için ellerinden gelen gayreti göstermektedir. 100 yazarımız, bu fuarda çocuklarımızı sevindirecek. Çocuk kitapları fuarımız Türkiye’de en istikrarlı ve örnek fuardır. İnşallah fuarımız Türkiye çapında yaygın hale gelir. Ne kadar çok kitap okurlarsa çocuklarımızın hayalleri o kadar çok artar, değerleri yükselir. Beykoz’umuzda 20 bin kayıtlı takipçisi olan Halk Kütüphanemiz var. En fazla okuyanı olan kütüphaneye sahibiz. Bu yıl, çocuk kütüphanemizi de açmış olmanın gururunu yaşıyorum. Her güne çeşitli etkinliklerle donattığımız fuarımıza hepinizi bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Mustafa Ruhi Şirin : “Türkiye’nin Tek Çocuk Temalı Fuar’ında emeği geçenleri kutluyorum”

 

Onur konuğu olarak davet edildiği için teşekkür eden yazar Mustafa Ruhi Şirin, “Ne zaman çocuklar ön sırada oturursa bizim o zaman umudumuz olur. Bu ülkenin çocukları ne zaman horon oynar gibi okuma konusunda yol alırlarsa biz o zaman okuma alışkanlığını çözeriz. Başkanımıza çocuk temalı kitap fuarı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Çocuk Vakfı’nın kayıtlarında 83 fuar düzenleniyor ama çocuk temalı tek fuar budur. Geçen yıl bu fuara 43 bin ziyaretçi gelmiş, bu yıl daha fazla katılım olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.



Basın Yayın Birliği Başkanı Emrah Kısakürek ise fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Teması “Bir Hayalin Olsun”

Bu yılki teması “Bir hayalin olsun” olarak belirlenen fuarda, ziyaretçilerin 9 gün boyunca keyifle takip edecekleri 150’ye yakın etkinlik arasında, büyük hayaller kurarak insanlığın geleceğine yön vermiş tarihi karakterlerin (Hezarfen Ahmed Çelebi, Mimar Sinan, Uluğ Bey, Leonardo Da Vinci, Nikola Tesla, Neil Armstrong) canlandırılacağı tiyatral gösteriler, Masalcı Abla, Burak Abi’yle Çocuk Şarkıları ve kukla gösterileri de bulunuyor.


4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, her gün 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığı




21-04-2018 1911 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836