ŞİİR AKŞAMI GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

01-04-2018 3924 2 yorum. Yorum Ekle

Doğuş Haber bünyesinde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 7.’si yapılan Beykoz Şiir Akşamı etkinliğinin bu yıla kadar ki destekçisi Beykoz Belediyesi olurken, bu yıl Belediye ile birlikle Beykoz Kent Konseyi ’de projemizi destekledi.


Gazetemizin Kurucusu ve Genel Yayan Koordinatörü Ozan Derviş’in hazırlayıp sunduğu program her yıl olduğu gibi bu yılda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde Şiir Severler ile buluştu.


Dinleti öncesi her yıl olduğu gibi Beykoz Belediyesi tarafından verilen kokteyl, bu yılda davetiyelerde yazılı olmasına rağmen hazırlanmamış olmasının şaşkınlığı ile direk salona geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dinleti öncesi protokol konuşmaları yapıldı.


Programın hazırlayanı ve sunumunu gerçekleştiren Ozan Derviş şiir akşamları sürecinden bahsedip, Kültür Sanat Akşamlarında oturma düzeninde hoşgörülü davranılması ricası sonrası davetlilerine teşekkür ettikten sonra,7. Şiir Akşamı’nın Belediye ile birlikte destekçisi olan Beykoz Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz’u kürsüye davet etti. Yavuz, şiirin önemine kısa vurgu yaparak konuklara hoş geldiniz dedi.


Sonrasında Ozan Derviş’in girişimleriyle Beykoz Şiir Akşamları’nın startını veren 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül konunun en iyi bileni olarak Şiir ve Kültür Sanat adına söylevini önerileriyle birlikte gerçekleştirdikten sonra konuklara teşekkür edip iyi seyirler diledi.


Salona on dakika geç gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek sahneye davet edildiğinde, Tiyatro ve Sanat Üzerine Muharrem Başkan konuştuysa benim konuşmama gerek yok diyerek hakkından gece sonunda hitap etmek üzere feragat etti.


Şiir Akşamları’nın kesintisiz müdavimi olan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ’da Şiir üzerine kısa konuşma yaptıktan sonra davetlilere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


Her yıl olduğu gibi 7. Beykoz Şiir Akşamında da toplumun her kesiminden konuklar şiirlerini okuyarak salonda duygusal anlar yaşattılar.


Konservatuvar Öğrencileri Hande ve Hüseyin’in kemanlarıyla eşlik ettikleri dinletide Ahmet Hulusi Batu, Ahmet Katırcı, Ali Bilir, Aydın Düzgün, Barbaros Eskin, Bülent Erdoğan, Elif Çelik, Elif Nur Ova, Erdal Öztürk, Ferhat Taşdemir, Gencebay Gür, Hatice İbiş, Hüsnü Kolcu, Kenan Aslan, Muharrem Ergül, Necla Çağlayan, Nevin Çalışkan, Oğuzhan Albayrak, Semra Birdal Ergün, Sueda Muratoğlu, Şahin Çınar, Şevin Yelseli-Zeynep Gök, Taner Mert, Tekin Toklucu, Yekta Aydın, Yılmaz Gökgöz, Yılmaz Işık, İzzettin Dönmez, Seddettin Parlak ve Yakup Öztürk’ten oluşan 30 kişi şiirleriyle gecenin nefesi oldular.


Geceye Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Daire Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Arıkan Çalışkan, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Ferhan Taşdemir, CHP Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel, eski Meclis Üyelerinden Zekai Emeç ve Zeki Aksu, Şahlanış Hareketi Kurucu Lideri Murat Altun, Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız, İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Ziya İnik ve birçok STK Temsilcileri, gecenin dinamosunu oluşturan Okul Müdürleri ve Öğretmenler, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ve Muhtarlar, Spor Kulüpleri Başkanları ile salonu tamamen dolduran şiir severler katkı koydular.


Türk Edebiyatı’nın birbirinden değerli Şairlerinin Eserleri seslendirilirken bazı konuklarda kendi şiirlerini seslendirmeyi uygun gördüler. Gazetemizin Köşe Yazarı Taner Mert merhum Sanatçı Kayahan’ın ölüm yıldönümü sebebiyle sanatçının bir eserini seslendirirken anlamlı sözleri eşine armağan etmesiyle salonda oluşan duygu tablosuna program maderatörü Ozan Derviş’te ortak olup Taner Mert’in eşini sahneye davet etti. Şiir bittiğinde eşinin oturduğu yere giderek başından gül dökmeyi planlayan Mert, eşinin sahneye davet edilmesiyle gülleri sahneden eşinin başından dökmesi, salonda coşkuyu tavan yaptırdı.


Şiirlerin okunmasının bitiminden sonra programı hazırlayan ve sunan Ozan Derviş Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e katılımından dolayı teşekkür ederek, gecenin kapanışında duygularını paylaşmasını istedi.


Çelikbilek, yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinin amacına yönelik kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şiirin önemine vurgu yaptı. Şiir Akşamları geleneğinin devam etmesini dileyerek, Belediyenin Kültür Sanat adına yaptığı çalışmalardan örnekler sunup tüm katılımcılara Kültür Akşamına katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Hatıra fotoğrafı çekilirken, Ozan Derviş’in başlangıçtaki kokteyl sürecinin unutulmasına karşılık, geceye katılanlarla helalleşebilmek için mizah yoluyla yaptığı kahvaltı ikramı teklifini Belediye Başkanı’nın kabul etmesiyle gece sona erdi.  

 

Not: Ana sayfada kullanılan tüm fotoğrafların orijinalleri ve daha fazlası 144 fotoğraflık fotogalerimizdedir. 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Şiir Akşakları,Beykoz Belediyesi,BEykoz Kent Konseyi,Doğuş Haber,Yücel Çelikbilek,Emin Yavuz,Ozan Derviş

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


01-04-2018 3924 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Ahmet Candemir 01-04-2018

Tebrikler

Ozan Bey, Beykoz'da kültür sanat ve STK'lara verdiğiniz önemin 5 yıllık Beykozlu olarak 1 yıldır farkındayım. Geçen yıl yapılan 6. Beykoz Şiir Akşamı programının sitenizde haberini gördüğümde keşke daha önceden haberim olsaydı diye hayıflanmıştım. Bu yıl işi sıkı tuttum ve 29 Mart akşamı bende gecenize katıldım. Öncelikle geç kalmama rağmen haberi baştan sona okuyarak oradaymışım gibi hissettim tekrar. kokteyl konusunda galiba biraz canınız sıkılmış ama inanın hiç dert değil inanıyorum ki oraya gelenler karnını doyurmaya değil ruhunu doyurmaya geldi. bu arada yetkililer alınmasın ama Doğuş Haber'in bu etkinliğin altından tek başına da kalkabileceğini düşünüyorum. emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...

Nihal Türkoba 01-04-2018

hafta içi dengesiz mesai saatlerin de çalışanları düşünerek lütfen seneye hafta sonu düzenleyin bu programı...

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 436
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838