Başkan Çelikbilek CRI Türk FM’de İmar ve Mülkiyeti Anlattı

02-11-2017 2640 Yorum yok. Yorum Ekle

CRI Türk Radyo’da “Erkan Tan Vakti” programının canlı yayın konuğu olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek siyaset gündemi, ilçedeki mülkiyet ve imar çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haberci ve sunucu Erkan Tan’a konuşan Başkan Yücel Çelikbilek: “Beykoz’da 2/B ve mülkiyeti %95 oranında çözdük, ilçede en kapsamlı imar planı çalışmasını başlattık. Bu planlarla imarın %80’ini yaşayan ve işleyen hale getirdik. Vatandaşlarımız artık binalarını kaçak değil ruhsatlı olarak yapacaklar. Başlattığımız çalışmalarımızı en kısa sürede nihayete erdireceğiz. Halkımız hakkımızda çıkarılan istifa dedikodularına kulak asmasınlar. Biz vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İstifamız istenirse başımız üstüne deriz. Partimi en az benim kadar düşünüyorlardır derim.” şeklinde konuştu.

2/B arazilerini çözdük

İlçe sakinlerinin en büyük beklentisi olan 2/B’nin tamamen karşılandığını ifade eden Başkan Çelikbilek: “Milli Emlaktan aldığım 2/B arazilerinin tamamını vatandaşa devrediyorum. Elimde % 1-2 ancak kalmıştır. Kalan araziler de ormanla mahkemelik olan yerlerdir.“ diyerek artık imar planları için mesai harcadıklarını söyledi.

İmar planları belli ölçüde bitti

İlçe tarihinin en kapsamlı imar planı çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek çalışmaların belirli ölçüde bittiğini söyleyerek:  “ Bu planların büyüklüğü diğer ilçelerin tamamından daha fazla. Devasa planlar yapıyorum. İmar Planı çalışmaları Boğaziçi Etkilenme Bölgesi ki bizim çalışma alanımız değil belli ölçüde bitti.  Gerigörünüm etkilenme bölgesi imar planları Büyükşehirden çıktı. 3194 le ilgili yakında inşaat faaliyetleri başlayacak. Köylerle ilgili ciddi bir çalışma yapıyorum. Eminim ki bir yıl içinde biter.” dedi.

Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur

Beykoz’da imar planı yapmanın bürokratik zorluklarını da anlatan Başkan Çelikbilek: “Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur. İstanbul’da Sarıyer ve Beykoz haricindeki ilçeler imar planlarını İBB ile birlikte kendileri yapar. Benim imar planlarımı ben yaparım, meclisime sunarım, İBB ile yaparım Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, İl Çevre Müdürlüğü’ne gönderirim. Bakanlıktan geçirmeden de açıklama ve uygulama yapamam. İmar bekleyen vatandaşlarımız bunu da göz önünde bulundursunlar” şeklinde süreci özetledi.   

“Yerinde Dönüşüm”le mağduriyet olmayacak  

Beykoz’da imar planlarının çıkmasını en çok kendisinin istediğini ifade eden Başkan Çelikbilek, “Yerinde dönüşüm dışında her hangi bir kentsel dönüşüm modeline de sıcak bakmıyorum. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz, kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Belediye olarak ilk etapta 500 hanelik toplu konut inşa edeceğiz. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık” şeklinde bilgi verdi.   

Beykoz’da Halk Meclisleri başlıyor

Her Perşembe Beykozluları makamında ağırladığı Halk Saati’ne ilaveten mahallelerde de her akşam Halk Meclisi kuracaklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, ilçe sakinlerinin sorunlarını başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte yerinde dinleyeceklerini söyledi.

Başkan Çelikbilek programda üniversite kenti olma yolunda ilerleyen Beykoz’da eğitimi desteklemek için öğrenci yurdu yapacakları müjdesini de verdi.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığı

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Yücel Çelikbilek,İmar



02-11-2017 2640 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 750
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766