Kaşıtoğlu Gözüyle Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci

25-09-2017 2728 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun NAME HABER internet gazetesi köşe yazarı olarak 23 Eylül 2017 tarihli kaleme aldığı köşe yazısını, meslek ilkelerine sağdık kalarak kaynağı olan NAME HABER menşei ile okuyucularımıza aktarıyoruz.

Keşke, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun yalın bir dil ile Beykoz dışından bir yayın kuruluşuna farklı yönleriyle tanıttığı, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’yi Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, yapacağı Yerel Basınına özel bir program ile bizlerle buluştursaydı ve sohbet etme şansımız olsaydı.

Şimdi belki Ozan ne alaka, durup dururken bir Belediye Başkan Yardımcısının köşe yazısını ilçe dışından bir yayın kuruluşundan alıp ta yayınlıyor diye kulp takanlar olabilir.

Onlara da, takacakları kulp peşinen ellerinde kalsın diye, Sayın Kaşıtoğlu ile hiçbir özel diyaloğum yoktur. Özel bir bardak çay içmişliğim ve yemek yemişliğim ve ne şahsıma ne gazeteme nede bir yakınıma herhangi bir belediye inisiyatifli isteğim olmamıştır.

Ha ne olmuştur, 20 yıllık radyo ve gazete geçmişimin getirisiyle, gerek kendi ürettiğim gerekse, çeşitli kişi kurum ve kuruluşların Sayın Kaşıtoğlu’na iletme konusunda aracı olmamı istedikleri, ayakları yere basan alt yapısı önceden yapılmış projeler ile karşısına çıktım. Ve Allaha Şükürler olsun ki hiçbir projeme ilgisiz kalmadı ve hayata geçirme konusunda destek oldu. Bunların hepsi yaşanmış ve geride kalmış gerçekler olduğu için reklama girmesin diye tek tek sıralamayacağım.

Kafalarda soru işareti kalmasın diye, zor bir girizgâhtan sonra sizleri Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun yazısı ile baş başa bırakırken, NAME HABER’İN tüm kadrosuna hoşgörü beklentimi ileterek teşekkür etmek istiyorum.   

Muharrem Kaşıtoğlu - İstanbul’un Başkanı Dr.Selim Temurci

AK Parti ile tanışmam Recep Tayyip Erdoğan isminin arkasına takıldığım 2002 yılının Ocak ayıdır. Beykoz Yenimahalle teşkilatında başladım siyasete. O gün bugündür partimin çeşitli kademelerinde çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum.

 Zamanla pek çok siyasi ile tanışma, bazıları ile çalışma fırsatı buldum. Her türde insan ile karşılaştım doğal olarak.

İlçe yöneticileri, Meclis Üyeleri, İl yöneticileri, Genel Merkez yöneticileri, Milletvekilleri vs.

 Halkı ve teşkilatı ile gönül köprüsü kuranlar, makamı yüksek, gönlü alçak olanları en kalıcı iz bırakanlar oldu.

 Bu aralar siyaset arenası oldukça hareketli. AK Parti’de teşkilat seçimleri gündemde. Belde, İlçe, İl kongreleri arka arkaya yapılıyor.

 Siyasi kıskançlıkların bazı insanlarda hemen hemen tüm kutsalları yok ettiği günler kapıda.

 AK Parti İstanbul Teşkilatı, doğal olarak ülkemizin en önemli İl teşkilatı ve burada parti disiplinimize rağmen açıktan olmasa da, perde arkasında daima bir yarış vardır. Bu hep böyle oldu ve böyle olacak.

 Bu çerçevede bir isimden bahsetmek istiyorum. Şimdiki İl Başkanımız Dr. Selim Temurci. Kendisi ile yakın bir teşrikimesaimiz yok. Nerede ikamet ettiğini bilmem. Ne yer ne içer bilmem. Kaç evladı var bilmem. Hangi takımı tutar bilmem. Kitaplarla çok haşır neşir olduğum halde, Selim Başkan hangi yazarları sever onu da bilmem. Yıllar önce Genel Müdür olduğu şirkete, sevdiğim bir arkadaşıma kahve içmeye gittiğimde ‘’Muharrem, gel seni Genel Müdürümüz Selim Bey ile tanıştırayım’’ deyip odasına götürdüğünde bir merhaba demişliğim vardır.

 Yerel yönetimden sorumlu İl Başkan Yardımcımız olana kadar da bir daha hiç karşılaşmadık. İl Başkanımız olalı da şunun şurasında az bir zaman oldu. Bu süre içerisinde onunla ilgili pek çok gözlem yapma şansımız oldu. Gözlemlerimi sübjektif olarak ortaya koymak isterim.  

 En başa entelektüelliğini koyarım. Dinlerken anlarsınız birikimini.

 Vizyon sahibidir. Yenilikçi yaklaşımları daima dikkatimi çekti.

 Eğitimli, üstelik Boğaziçi'li, yetmemiş Doktora yapmış. Ve elbette bu nimetlerin hakkını veriyor.

 Eski siyasetçi olmamasına rağmen kısa sürede çok taraflı dinlemeye başladı ve o günden itibaren teşkilatçılık noktasında çok ama çok yol aldı.

 İnsan ilişkilerindeki performansı siyasetçi kimliğini alabildiğine zenginleştiriyor.

 İktidar Parti'sinin İl Başkanı olmasına rağmen, alçak gönüllülüğü ve samimiyeti dikkat çekiyor.

 En büyük siyaset adamı hastalıklarından olan şovenizmden (hemşehricilik) hastalığından alabildiğine uzak.

 Ayrıştırıcı değil, birleştirici. Bir kişinin bile küstürülmemesi için, küsmüş olanın geri kazandırılması için fedakarlıktan kaçmıyor ve teşkilatına bu konuda taviz vermiyor.

Teşkilatındaki farklı düşünceleri, eleştirel yaklaşımları ciddiyetle değerlendirmesi ve farklılıklardan maksimum fayda sağlaması, onun yöneticiliğini taçlandırıyor.

 Dinlemeyi, oflamadan dinlemeyi çok iyi başarıyor.

Yumuşak başlı, halim-selim ama gerektiğinde bir Hamza karakterine bürünebiliyor. O gece, eli silahlı haine ‘’bu odadan ya senin, ya benim cesedim çıkar’’ diye kükrerken bir Hamza oldu. Selahattin Eyyubi’nin haçlılara karşı ortaya koyduğu cesaret ve zekanın benzerini O, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı ortaya koydu. 15 Temmuz'un muzaffer komutanlarından olmayı başardı.

 Ama yukarıda bahsettiğim gibi, hedeflerine ulaşmada her şeyi mubah gören, kutsal değerleri yastığın altına koyup üstüne yatan kafalar, böyle bir adamı bertaraf etme derdinde. Oysa ki, böyle adamların sayısı az ve onlara çok ama çok iyi bakmalıyız.   

Dostluk ve Muhabbetle…

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Muharrem Kaşıtoğlu,Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı,Dr. Selim Temurci



25-09-2017 2728 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786