Beykoz Onu, O Beykoz’u Çok Seviyor

05-09-2017 4105 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, TBMM Meclis Başkan Vekili Akif Hamza Çebi’nin de katıldığı, kalabalık bir ekip ile Mahmut Şevket Paşa, Cumhuriyet, İshaklı ve Kılıçlı Mahallelerine Bayram ziyaretleri gerçekleştirirken, Cenazesi 5 Eylül 2017 Pazartesi günü kalkacak Şehit Ailesinin evini de ziyaret ederek taziye dileğinde bulundular.

 

İlçe Merkezinde buluşan partililer ve yöneticiler, köy ziyaret ekibine katılacak olan TBMM Meclis Başkan Vekili Akif Hamza Çebi ile kısa bir sohbet yaptılar. Sohbet Çebi’nin bayramın 1. Günü de CHP Beykoz İlçe Başkanlığı Bayramlaşmasına katıldığı için kısa sürdü.


Gazetemizden Ozan Derviş’in Çebi’nin Bayramın 1. Günü yaptığı ziyaretten zaman sıkıntısı yüzünden soramadığı” önümüzdeki günlerde çok sıkı çalışmalıyız tüm İstanbul’u ve Beykoz’u karış karış yeniden dolaşmalıyız, çok önemli çözüm planlarımız olacak” gibi Çebi’nin sözünü hatırlatarak, bu planlamada sizin özel katkınız da var mı sözünü hatırlatarak, açmasını istedi.


Çebi, soru üzerine o kadar açıklama içerisinde bu ayrıntıyı çıkaran Ozan Derviş’e memnuniyetini ifade ettikten sonra, tabi ki tüm çalışmalar CHP Genel Merkezinin Programlamasıyla halka indirilecek, ne var ki zamanı geldiğinde benimde çok önemli katkımın ve açıklamalarımın olduğunu göreceksiniz diyerek görüşünü açıkladıktan sonra, konuyu iktidarın başarısızlığına getirerek, bir çok örnek sıralayabiliriz fakat bizlere yakın zamanda hafızalarda kalan bir tanesini anlatayım diyerek, yakın aralıklar ile yaşanan sel felaketlerinde İstanbul’un halini gördük. Yedi tepeli İstanbul’da yağmur sularının denize indirilmesi gibi basit bir çalışmayı gerçekleştiremeyen bir iktidarımız var. Ne var ki ecdadımız bu tepelerden denize gemi indirebiliyorlar, diyerek çarpıcı örnek verdi. İlçe Merkezi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile önceden planlanan köy ziyaretleri başladı.


CHP heyetini Mahmut Şevket Paşa’da Muhtar Kemal Özman, Cumhuriyet Köyde Muhtar Hasan Ayaz’ın bayramın son günü olması dolayısı ile akraba ziyaretine gitmesi sebebiyle eski parti Yönetim Kurulu Üyesi Cumhuriyet Köylü İş Adamı Ergin Tüfekçi ve eski Muhtar Ali Durmuş, İshaklı Köyünde Muhtarı Ali Balta’nın Hac Ziyaretinde olması sebebiyle Azaları, Kılıçlı Köyünde ise Muhtar Engin Sevim Akif Hamza Çebi’yi karşılayan isimler oldu.


Akif Hamza Çebi ve beraberindekiler, eski adıyla köy yeni adıyla mahallelerin ziyaretlerinde klasik köy kahvesinde oturularak bulunan köylüler ile bayramlaşma yerine, köy meydanındaki tüm işyerleri ve kahvelere ziyaretler gerçekleştirdikten sonra son kahvede yorgunluk çayları içtiler.


Köylüler genel sıkıntıları olarak, imar uygulamasının olmadığı, bu yüzden çivi bile çakamadıkları, çocuklarının barınma sorunlarını köy içerisinde çözemediklerini, kiralık bile ev bulamadıklarını, ahırları eve dönüştürmenin de sorunu çözmediğini, köy tüzel kişiliğine ait olan mülkiyetlerinin ellerinden alınması ile hak mahrumiyetleri olduğu gibi temel sorunlarını dile getirdiler.


Tüm köylülerin sıkıntı ve şikâyetlerini büyük bir dikkat ile dinleyen Çebi, artık bu gidişata sizler dur diyeceksiniz ve bizlere daha fazla çalışma şansı vereceksiniz. Önümüzdeki genelde ve yerelde yaşanacak CHP iktidarının oluşmasına bu serzenişleriniz katkı koyması gerekli. O zaman göreceksiniz ki, CHP İktidarında kimse çocuğuma ev yapamıyorum, tüzel kişilikten yana köyümüz mağdur, çivi dahi çakamıyoruz veya çocuklarımıza ahırları düzenleyerek köyde kalmalarını sağlıyoruz diyemeyeceklerini oldukça etkili bir ifadeyle dile getirdi.


Son olarak ta, acil olarak yapılması gereken bir çalışma olarak, köylerin yasa ile belediyelere bağlanmasından sonra tüzel kişiliklerinden dolayı uğradıkları hak mahrumiyetleri ile ilgili TBMM’ne Yasa Önerisi vereceğini dile getirdi.


İshaklı Köyünde Muhtar Ali Balta’nın yeğeni Mustafa Balta’nın Şehit düştüğü haberini, ilçe yöneticilerine hatırlatmamız sonrası bilgisi olan Akif Hamza Çebi ailenin köydeki yakınlarına baş sağlığı dilemek için Şehidin evine giderek taziye dileğinde bulundu.


Anahtar Kelimeler : Beykoz,CHP,CHP Beykoz İlçe Başkanlığı,Akif Hamza Çebi


Fotoğraf Galerisi


05-09-2017 4105 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838