BEYKOZ ÇANKIRILILAR DERNEĞİNİN KÜLTÜR GEZİSİ

21-08-2017 5074 1 yorum. Yorum Ekle

Sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeleriyle yerel ve ulusal basının gündeminden düşmeyen Bilal Karabacak Başkanlığındaki Beykozlu Çankırılılar Derneği Yönetimi, düzenledikleri Kültür Gezisi ile konuklarını ve üyelerini Çankırı’ya götürdü.


Beykoz Belediyesi’nin ulaşım desteğiyle gerçekleşen geziye zamanı olan Çankırılıların dışında, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykozlu Rizeliler Derneği Başkan Yardımcısı Mithat Güner, yerel ve ulusal basın mensupları da kültür gezisini takip edenler oldu.


Cuma gecesi Ortaçeşme’de bulunan dernek merkezinin önünden kalkan otobüs ile başlayan gezi, gece yolculuğundan sonra sabahın ilk ışıklarıyla Çankırı Orta İlçesi Osman Dede Türbesi ziyareti ile başladı. Türbenin hemen yanında bulunan yurtta, Beykoz Yönetiminin irtibatta olduğu Orta İlçesi Merkez Mahallesi İmamı Hüseyin Kahraman’ın bizzat hazırladığı köy kahvaltısı ile gün başladı.


Orta İlçesi Sakaeli Köyü Peri Bacaları, Muhtar Süleyman Satıoğlu ile birlikte gezildikten sonra Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya ziyaret edildi.


Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya Beykoz’dan gelen kafileyi çiçekler ile karşıladıktan sonra konuklarını öğle yemeğinde ağırladı. Belediye Başkanı ve MHP Şabanözü İlçe Başkanı ile Ülkü Ocakları Başkanı şehir merkezindeki parkta gezi kafilesi ile sohbet etti.


Çankırı Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevlisinin kafileye katılmasıyla, dillere destan olan Çankırı Tuz Mağarası tadilatta olması sebebiyle özel izinle müsait olan bölümleri konuklara gösterildi.


Tuz Mağarası dönüşünde Çankırı’nın oldukça farkındalıklı hizmeti olan ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nu oldukça sevindiren geniş bir alana yerleştirilen uçaktan oluşan Çocuk Kütüphanesi gezildi.


Uçak kütüphanenin ardından kafile gece kalacağı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Pansiyonundaki kalacakları odalarına yerleşmesiyle, kafileye akşam saat 20.30’da başlayacak yemek saatine kadar serbest süre tanındı.


Saatler 20.30’u gösterdiğinde Çankırı Belediyesi’nin aslına uygun olarak restore ettiği Tarihi Çamaşırhane de akşam yemeğine geçildi. Yemeğe Beykoz Kafilesinin dışında, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kama, Çankırı İl Genel Meclis Üyesi Ruhi Şeker, Çankırı İl Kültür Müdürü Mustafa Karatatar ve Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk katılan diğer isimler oldular.


Dernek Başkanı Bilal Karabacak ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ile Çankırı Protokolünün son konuşmacısı Belediye Başkanı İrfan Dinç yaptıkları konuşmalarda kullandıkları ortak dil ile kültür gezilerinin önemine vurgu yaparak duygularını ifade ettiler. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise özellikle hayata geçirdikleri şehrin tarihi, kültürel değeri ve mimari değişimi ile ilgili kısa bilgilendirmesi oldukça dikkat çekti.


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Recep Tayyip Erdoğan Parkında akşam sohbetinin ardından, kafile kendileri için hazırlanan pansiyona istirahate geçtiler.


Yeni günde okul pansiyonunda da hazırlanmış özel kahvaltı sonrası, Emir Karatekin Türbesi, Çankırı Kalesi ve Cam Teras, Çankırı Büyük Cami, Buğday Pazarı, Çivitcioğlu Medresesi ve Çankırı Müzesinin muhteşem ambiyansı ziyaret edildikten sonra Çankırı’dan Ilgaz İlçesine yola çıkıldı.


Ilgaz Dağında teleferiğe binmeden önce Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın yönlendirmesiyle Başkan Vekili Yunus Balcı ve Ilgaz MHP İlçe Başkanı Mustafa Yazıhan’dan oluşan ekibin ikramı olan özel yapılmış keşkek ve ayran konuklara ikram edildi. İkramın ardından isteyen konuklar teleferik ile Ilgaz Dağının zirvesine çıktı.


Ilgaz dönüşü Atkaracalar İlçesinde özel bir gölette bulunan (yanlış bilgi olmasın diye araştırılmasını tavsiye ederiz) Asker Balıklar ziyaret edildikten sonra kafile dönüş turuna geçmiş oldu.


Kültür turunun konuşmalarıyla ilgili geniş yer vermedik, gece yapılan yemeğin sunumunu yapan ve derneğin Beykoz yapılanmasıyla ilgili bilgilerde veren Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş, Dernek Başkanı Bilal Karabacak ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu yaptıkları açıklamalar ile Çankırılı dostlarımızın büyük beğenisini kazandılar. Özellikle Kültür Sanat Adamı kimliği tartışılmayan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun geziye bizzat katılması gezinin imajı ve bilgi alışverişi açısından oldukça verimli oldu.

 

Not: Ana sayfa da bulunan gezi fotoğraflarının orijinalleri ve çok daha fazlası haberin fotogalerisindedir.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Çankırı,Beykozlu Çankırılılar Derneği,Beykoz Belediyesi,Çankırı Belediyesi,Bilal Karabacak,Yücel Çelikbilek,Muharrem Kaşıtoğlu,İrfan Dinç

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


21-08-2017 5074 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

BİLAL KARABACAK 21-08-2017

TEŞEKURLER

becander kultur gezimize davetimizi kırmayan doguşhaber ailesine beykoz belediye başkan yrd muhgarrem kaşıtogluna hilal tv ekibine yilmaz gokgoz mucahit ak çankırımızda başda konaklamamızada yardımcı olan milet vekilimiz M emin bizleri agırlayan belediye başkanımız irfan dinçe orta ilcesi hocamıza şaban ozü başkanımiza sakaelin muhtarımiza ılgaz belediye başkanımiza ve davetimize katılan il başanimız il genel meclis başkanımiza başkan yrd mudurlerimize tum emegi geçen herkeze ayri ayri teşekurler

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 411
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785