Küçüksu Çayırı Can Çekişmeye Devam Ediyor

29-07-2017 2614 Yorum yok. Yorum Ekle

Boğazın incisi Beykoz’un adından sıkça söz ettiren Anadolu Hisarı Mahallesinde bulunan Küçüksu Çayırı, otopark alanına dönüştürülmüş halde. Küçüksu Kasrı’na ve Sabancı Öğretmen Evi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Tesislerine bakan tarafının dışında ağaçlık ve çimenlik alana yapılan asfalt malzemesi dökümü ile büyütülen otopark alanı başta Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunu harekete geçirmiş durumda.

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz’un daveti üzerine, Anadolu Hisarı Mahalle Muhtarı Güzin Merve, Çubuklu Muhtarı ve Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Göztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Duran, Boğaziçi Dernekler Platformu Başkanı Kamile Yılmaz, KASDER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinde katıldığı bir ortamda Anadolu Hisarı İskelesinde buluştuk.

Kahvaltılı ortamda Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz'dan konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra Başkan Babuz’un belirttiği üzere İlçe Yerel Basınından sadece Beykoz Aktüel ve Doğuş Haber olarak Küçüksu Mesire alanına geçtik.

Eskiden mesire alanı olan ve şimdilerde döküm yapılarak otoparka çevrilen alanda basın açıklaması yapmak üzere gelen Mustafa Babuz ve beraberindeki ekip, dökülen asfalt malzemesi üzerinde birkaç gün öncesine kadar ağaçların altında serinleyen ve biriken yağmur sularında serinleyen göçmen kuşların, asfalt malzemelerinin arasında çaresizliğini gördüğünde basın açıklamalarına bile gerek kalmadığını belirterek yine de Beykoz Kamuoyunu bilgilendirmek adına döküm yapılan alanda basın bildirilerini okudu.

Babuz, değil Beykoz’un neredeyse İstanbul’un can damarı olabilecek Küçüksu Çayırı’nın modern çağın illetine kapılarak yok olmayla karşı karşıya olduğunu belirterek son günlerde İstanbul’da ve yurdun çeşitli bölgelerinde yaşanan ani hava değişimlerine bağlı yer yer dolu ve aşırı yağmur yağışlarının doğanın dengesinin bozulmasından kaynaklandığını belirtti.

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz’un ardından Boğaziçi Dernekleri Platformu Başkanı Kamile Yılmaz’da konunun önemine binaen yaptığı konuşmada, sahil şeridinde açılmak istenen restaurant tarzı yerlere çok çabuk, sorgulama ve fizibilite yapılmadan ruhsat verildiğini belirterek hızla artan restaurant tarzı yerlere olan talebin beraberinde otopark sıkıntılarını getirdiğini ve geçtiğimiz aylarda İstanbul’un can damarı olan boğaza Şehir Hatları tarafından koyulan seferlerin kullanımıyla bu tür sıkışıklıkların önüne geçilebileceğini ve hayata geçirilirse kent ormanı statüsüne girebilecek Küçüksu Çayırı’nın eski güzel günlerine geri dönmesi gerektiğini belirtti.

Basın Açıklamasına katılanlardan Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Muhtarı Hüsnü Kolcu’da Anadolu Hisarı Spor Kulübünde oynamış eski bir sporcu olarak gördüğü manzaradan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek çocukluğunda ailesi ile birlikte Küçüksu Çayırı’na geldiklerini, kaynayan mısır kazanlarından mısır yediğini ve bisiklet kiralayarak Küçüksu Çayırı’n da mutlu ve huzur dolu çocukluk yıllarını geçirdiğini belirtti.

Anadolu Hisarı dendiğinde akla gelen isimlerin neredeyse en başında olan Av. Ferda Kazancıbaşı işleri dolayısıyla basın açıklamasına katılamazken bizzat Doğuş Haber Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş ile yaptığı telefon görüşmesinde Küçüksu Çayırı’nın yıllar içerisinde hukuksal açıdan geçirdiği evrimleri anlattı. Kazancıbaşı “Sevgili Ozan Bey, 1982 yılına kadar tarihi Küçüksu Mesire yeri Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetine aitti. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetine ait Küçüksu Mesire yerini halk yaşamına ve halkın mutluluğuna tahsis etmişti. 1982 yılında ise bir tapu yanlışlığı ile Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğüne ait mülkiyeti yanlışlıkla Marmara Üniversitesi mülkiyetine geçti. Pardon, Affedersiniz diyorlar fakat iş mahkemeye aksediyor ve davayı tam Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü kazanacağı sırada o dönemin Kültür Turizm Bakanı ve aynı zamanda Spor Bakanı, Marmara Üniversitesi lehine feragat veriyorlar dava için. Marmara Üniversitesi bu sayede hak etmediği bir bölgeye sahip olmuş oluyor. Ben bunu söylerken hiçbir zaman kulaktan doğma bilgilerle değil, hemen şunu işaret etmek istiyorum Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 1986’ya 98 esas sayılı dava dosyasından aktarıyorum. Marmara Üniversitesi burayı usulsüz tapu işlemiyle ele geçirmesinden itibaren çöp yığını, moloz yığını haline getirdi maalesef, yani Marmara Üniversitesi tüzel kişiliği güzide bir kuruluş ben yöneticilerini kast ederek bunu ifade ediyorum. Şuanda orası doğal, tarihsel, kültürel, turistik ve halk yaşamına özgü özellikleriyle yalnız Beykoz’un değil, İstanbul’un değil, Türkiye’nin değil evrensel açıdan dünya insanlığına mal olmuş bir yer. Ama şuanda tam anlamıyla utanç vericisi halinde. Bu yerin yeniden utanç vericisi halinden kurtarılıp evrensel açıdan dünya insanlığına yeniden kazandırılması bir zihniyet meselesi. Bu zihniyet devam ettiği sürece tarihi Küçüksu Mesire alanı halk yaşamına yeniden kazandırılması mümkün değildir.” dedi.

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz’un Beykoz Yerel Basını ile paylaştığı basın bildirisini orijinal haliyle okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

Not: Basın Açıklaması sırasında çekilen 20 dakikalık video teknik bir arıza nedeniyle daha sonra yayınlanacaktır.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Anadolu Hisarı,Küçüksu Çayırı,Küçüksu Mesire Yeri,Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği,Mustafa Babuz

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


29-07-2017 2614 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 483
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 402
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785