BEYKOZ BARBAROS HAYRETTİN PAŞA LİTVANYA’DAN DEMİR ALDI

30-05-2017 3053 Yorum yok. Yorum Ekle

‘’Yeni Nesil Gemilerin Simülatörleriyle BRM ve ERM stajı’’ isimli ERASMUS+ projesi kabul edilen ve proje kapsamında hareketliliği gerçekleştiren Beykoz’un dünyaya açılan kapısı Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi Litvanya’dan döndü.

‘’Yeni Nesil Gemilerin Simülatörleriyle BRM ve ERM stajı’’ isimli ERASMUS+ projesi kabul edilen ve proje kapsamında hareketliliği gerçekleştiren Beykoz’un dünyaya açılan kapısı Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi Litvanya’dan döndü.

Her yıl fark yaratan projeleriyle Yurtdışı eğitim ve staj imkanı bulan okulumuz bu yıl da 2-15 Nisan 2017 tarihleri arasında Litvanya’nın Klaipeda şehrindeki Litvanya Denizcilik Akademisi’nde 2 hafta süreyle staj yapıp eğitim aldılar

.

Bu hareketliliğe Okul Müdürü Fahri MUŞTU, Denizcilik Alanı öğretmeni ve proje koordinatörü Yakup Düz, Denizcilik Alanı Öğretmeni Adem HANÇER ile öğrencilerimiz Ahmet DURAL, Tayfun KOÇYİĞİT, Uğut POLAT, Caner ÇİNAR ve Berk Çendik katıldı.

Bir başka ülkede aldıkları eğitimi mukayese etme imkanı bulan öğrencilerimiz ayrıca günümüz teknolojisine sahip simülatörleri kullanma becerilerine sahip olup, eğitim dilinin İngilizce olduğu bir ortamda İngilizce nin önemini bir daha kavramış, Litvanya lı arkadaşlar edinip, okullarının ortak olduğu diğer Erasmus öğrencileriyle tanışıp, kültürel alışverişlerde bulundular.

Tersane ve liman gezileri yapan ekip, bir başka ülkedeki prosedürleri bizzat yerinde inceleyip, aldıkları eğitim ile ilgili olarak Litvanya Denizcilik Akademisi nden Sertifika da alarak, aynı zamanda Europass belgelerine sahip oldular. Litvanya dan oldukça dononomlı dönen öğrencilerimizin,daha meslek hayatlarının başında Cv lerinde iki önemli belge sahibi olarak, uluslar arası bir deneyime edinme fırsatı buldular.

Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin Litvanya Projesinin öyküsünün detayları aşağıdadır.

Projemizin kısa özeti aşağıdadır.

Projemiz, İstanbul' da sayıları 5' i bulan Barbaros Hayrettin Paşa, Hacı Rahime Ulusoy, Ziya Kalkavan, Pendik ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Almanya, İspanya, İtalya, Litvanya ve Romanya' da bulunan emsal Denizcilik Meslek Okullarındaki öğrencileri kapsamaktadır.

Ülkemiz deniz ticaretinin, aktarma ve bağlantı yolları ile %50' sine hakim olan ilimiz bilindiği gibi İstanbul' dur. Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel hareketliliği kapsamında hazırladığımız proje ile İstanbul’daki tüm Denizcilik Meslek Liseleri ile   Avrupa’daki ortak denizcilik okullarında yeni nesil gemi simülatörlerinde BRM ve ERM alanlarında öğrenci stajının yapılması planlanmıştır. Böylelikle denizcilik öğrencilerimiz, staj sonrasında STCW standartlarında, gelişen gemi teknolojisine göre BRM (Köprü üssü yönetim organizasyonunu) ve ERM (Makina dairesi yönetim organizasyonu) eğitimlerini uygulamalı olarak öğrenerek, hayat boyu öğrenme ve tecrübe etme kavramlarını hayata geçirmiş olacaklardır. Dolayısıyla bireysel bazda, kurum - kuruluş bazında ve ülkeler arası bazda sektörün eğitim alanındaki entegrasyonunun sağlanması gerçekleştirilecektir. Projemiz kapsamında paydaş ortak okullarımızdan olan Beykoz' daki denizcilik okulumuz Litvanya' ya, Beşiktaş' daki denizcilik okulumuz Almanya' ya, Pendik' deki denizcilik okulumuz İspanya' ya, Tuzlada' ki denizcilik okulumuz İtalya' ya, Üsküdar’daki denizcilik okulumuz ise Romanya' ya gidecektir. Gidilecek bu Ülkelerin denizcilik okullarında bulunan yeni nesil gemi simülatörleri ile öğrencilerimiz BRM ve ERM alanında staj yapma imkanını bulacaklardır. Proje hareketliliği sonucunda, küreselleşen dünyada aynı eğitim programına tabi olan ülkelerin eğitimleri arasındaki oluşturulacak bu mesleki kazanımların, İstanbul dışında diğer denizcilik okullarımıza yansıtılması hedeflenmiştir.

Projeye proje sahibi okuldan ve yerel ortaklarından toplam 5 akış ile toplamda 25 öğrenci ve 15 öğretmen ile 2 haftalık staj hareketliliği gerçekleştirilecektir. Tüm hareketlilikler tamamlandıktan sonra, ortak okullarımızla birlikte yapacağımız panel ve değerlendirme toplantısının, tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Ahmet Katırcı,Kazım Bozbay,Fahri Muştu,Litvanya,Erasmus



30-05-2017 3053 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 394
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785