SANA YAKIŞMAZ TANJU ÇOLAK

23-09-2016 4649 Yorum yok. Yorum Ekle

Kanlıca Spor Kulübü, uzun yıllar kullandığı Kanlıca Tekke mevkisin de bulunan futbol sahasının, yasal sahibi olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi uhdesinde kullanmak istemesi ile ara verilen kullanma süreci, Askeriye ile yapılan yeni protokoller sonrasında, tekrar Kanlıca Spor Kulübünün kullanımına tahsis edilme işlemleri gerçekleşmek üzereydi.

Kanlıca Spor Kulübü sahasına yeniden kavuşma heyecanını yaşarken, bir dönemin ünlü futbolcusu Tanju Çolak’ın İstanbul’un çeşitli yerlerinde ticari amaçlı kullanıma geçirmek amaçlı tahsis girişimde bulunduğu yerlere Kanlıca sahasını da eklemek için yoğun girişimlerde bulunduğu ve bunun için nüfus kullanmaya çalışması duyumları sonrasında Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in konuyu net şekilde köşesine taşıması sonrası Beykoz Amatör Spor Kulüpleri bağlı bulundukları Amatör Spor Kulüpleri Birliği öncülüğünde toplanarak Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’ten yardım istediler.

Tanju Çolak’ın geçmişte Milli olmuş bir sporcuya yakışmayacak bir girişimde bulunmuş olmasının söylentisinin ileride sıkıntı yaratmaması Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ve Kanlıca Spor Kulübü Başkanı Ali Esat Yaşar ile birlikte birçok Spor Kulübü Başkanı, ziyaret ettikleri Yücel Çelikbilek’e konunun geçmişten günümüze kadarki sürecini aktardıktan sonra, böyle bir olasılığın olmaması için yardım talep ettiler.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çalıkbilek yapmış olduğu açıklamada, anlatıldığı kadarıyla bu sahanın eski kullanıcısı olan ilçenin yıllanmış spor kulübü olan Kanlıca Spor Kulübü varken, şahsa tahsis edilmesinin yanlış olacağını, gelişmelerinde bu şekilde olduğunun gerekli bilgiler doğrultusunda kendisinin de teşebbüse geçeceğini belirtip yardımcı olma sözü verdi.

Tanju Çolak’ın saha tahsisi girişimlerinin duyulması ile saha konusunda oldukça sıkıntılı olan Beykoz’un Spor Kulüpleri, bu girişimin engellenmesini ve şahısların bireysel girişimlerinin halkın yararına olan girişimle bir tutulmaması gerektiği görüşü doğrultusunda mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirttiler.

Konu ile ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer”in yazdığı köşe yazını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz

Bakandan Çolak'a 'Kanlıca' tahsisi

KANLICALILAR yazmış, "Size kötü bir haber vereceğiz" diye. Çok üzgünler. Diyorlar ki:

“Kanlıca Gençlik Kulübü 1956’da kurulmuş, Erol Simavi zamanında büyük yol almış bir kulüp. Daha sonra bu kulüp biraz ‘gerileme devri’ geçirmiş ama sıkıntılarını geride bırakmış bugün. Amatörlerde süper lige kadar çıkan Kanlıca Gençlik Kulübü, Kanlıca Tekke mevkisindeki sahanın stat yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurmuş. Bakanlık ilk önce bu konuda olumlu yaklaşmış, sonra ise Samsunlu olan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kendi hemşerisi Tanju Çolak’a sahayı tahsis etme kararı aldı.

Kanlıca ve Boğaziçi ile hiç ilgisi olmayan Tanju Çolak, burada bir spor tesisi kurma projesi olduğu öne sürülüyor. Boğaziçi’nin Anadolu yakası ayaklanmış durumda...

Spor Bakanlığı’nın bunu en kısa zamanda düzeltmesi gerekmiyor mu? Beykoz ilçesi ve Kanlıca Mahallesi gençliğine yazık...

Onların kullanımına niye açılmıyor?

Bölgede bulunan futbol kulüpleri bugün-yarın aynı şeyin başlarına gelebileceğinden endişe ediyor. Kamuya mal olmuş ve 60. yılını doldurmuş Kanlıca Kulübü’nün futbol sahasının Bakan’ın kendi hemşerisi Tanju Çolak’ın kullanımına verilmesini halk anlamıyor. Bütün beklenti, TFF’nin, Spor Bakanlığı’nın olaya müdahale ederek bu kararı düzeltmesi yönünde. Çolak AKP’ye yakını olabilir ama kazancından önce o gençleri düşünmelidir.

Biz de ‘yeşil sahaları’ seviyoruz.

‘Komşu ilçemizde (Üsküdar’da) oturan Cumhurbaşkanımızın konudan haberi var mı acaba’ diye sormak istiyoruz.”

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Kanlıca,Kanlıcaspor Kulübü,Ali Esat Yaşar,Yalçın Bayer,Tanju Çolak,Beykoz Belediyesi,Yücel Çelikbilek



23-09-2016 4649 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 480
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786