KOMŞUDAN UZANAN EL

26-04-2016 2249 Yorum yok. Yorum Ekle

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çeşitli kademelerinde görev yapan, eski Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Mustafa Kül’ ün halen Müdürlüğünü yaptığı, Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu ve Teknik Anadolu Lisesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını Cumhuriyet Mahallesi Galip Öztürk Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ile birlikte “bir damla su” projesi kapsamında kutladı.

Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Galip Öztürk Sevgi evleri ve Çocuk Yuvası ortaklığı ile Sevgi Çiçeklerine Bir Damla Su isimli proje kapsamında 80 öğrenci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Proje kapsamında 2 yıl boyunca her ay bir etkinlik düzenlenerek miniklerin sosyal yaşamdan uzakta kalmamaları planlanıyor.

Programa Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürü Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışının ardından çocukları eğlendiren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bünyesindeki danslar ve illüzyon hareketleri çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, "Kainatın sultanı Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin İncil'de adı geçen değerli dostlarım Ahmet Başkanım, Ahmet Aktaş Müdürüm Biz hep işlerimizde amatör bir ruh profesyonel bir anlayış düşüncesiyle gayret ediyoruz. Bu gayretlerimizin öncelikle Rabbimizin rızası yolunda, Hz. Muhammet (S.A.V)'in sünnetine, anlayışına uygun bir şekilde devam etmesi insanlarımızın dünyasınıda ahiretide aydınlatmamız zaten gaye ve amacımız. Zaten eğitim kurumlarımızın yapması gereken en önemli amaç ve hedef de bu olmalı" dedi.

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmada Çekmeköy Nesrin Uçmaklıuğlu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programı çok beğendiğini söyledi.

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş konuşmasında, programın bu seneki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yakın bir zaman diliminde olmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kül, "Kadim kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yetimlerin korunması için 23 tane ayet var. Hz. Peygamber (S.A.V.)'in birçok hadis-i şerifinde yetim ve öksüzlerin korunması elde edinmektedir. Öksüz olarak dünyaya gelen küçük yaşta yetim kalmış bir Peygamber'in ümmetiyiz. Öksüzün, yetimin halinden en çok bizim bilmemiz lazım. İşte bu anlayışla yola çıkarak öksüz, yetim veyahutçeşitli sebeplerden devlet korumasına alınmış çocuklarımıza bir damla su misali katkıda bulunalım onların yüzünü bir an bile olsa gülümsetelim onların başını okşayan bir el de biz olalım diyerek öğretmenlerimiz 'Sevgi Çiçeklerine Bir Damla Su' adlı projeye imza attılar. Projemiz iki aylık bir proje her ay yapılacak etkinliklerle çocuklarımız bugün olacağı gibi doyasıya eğlenecekler İnşallah" dedi.

Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürü Kenan Şahin yaptığı konuşmada, "Hepimizin gayesi ortak çocuklarımızın hayatına dokunabilmek. Bu amaçla ne yapabilirsek aslında kendimiz için yapıyoruz. Dilerim yaptığımız ve yapacağımız her şey hayra vesile olur ve gerçekten çocuklarımızın hayatına dokunur" dedi.

Protokol konuşmaları verilen hediyeler ve çekilen büyük aile fotoğrafının ardından program son buldu. 

Not: İlçemizde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Galip Öztürk Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvasının ziyaretlerine birçok kez tanıklık etmiş olmamıza rağmen bu kurumun zaman zaman unutulduğu hissine kapılıyoruz. İlçemizde uzun yıllar görev yapan bir yöneticimizin oldukça anlamlı proje kapsamında bu eğitim yuvasını ziyaret etmesi bizleri de oldukça sevindirdi.  Ayrıca bu güzel haberi bizimle paylaşan değerli dostumuza da teşekkür ederiz.




26-04-2016 2249 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 658
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852