GÖLLÜ KÖYÜNDE YEREL ZİRVE

21-12-2006 5440 4 yorum. Yorum Ekle

İlçemiz Yerel Yönetiminin Başı ve Kurmayları, Köylerimizin seçilmişleri olan Köy Muhtarlarıyla, gelenek haline gelen kahvaltılı toplantı için, Göllü Köyünde bir araya geldi.

Ali Bahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül’ün Muhtarlar Derneği Başkanlığı döneminde, derneğin talebi ile başlayan kahvaltılı toplantı uygulaması zaman zaman kesintiye uğrasa da devam etmekte.
Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün teknik ekibiyle katıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 8. Bölge Yol Bakım Müdürü Muhittin Yaşar Bilgin, Göllü Köyü Halk Eğitim Merkezi Kurs Öğretmeni Nadire Akdemir ve köy muhtarları katıldılar.

Randevu saatine hassaslığı ile bilinen Belediye Başkanı kahvaltıya da saatinden önce gelmişti, zira saatler 08:28 de salona girdiğimizde Belediye Başkanı mevcut Muhtarlar ile sohbet ediyordu. Belediye Başkanı bu sefer kahvaltıya geç gelen Muhtarlara alışılagelmiş özelliğinin dışına çıkarak, şaka yolluda olsa laf söylemedi. Başkanın bu davranışı kahvaltı yapılan köyün uzaklığı ve hava koşuluna bağlanıyordu ki, Elmalı Muhtarı Ömer Aydoğan’ın toplantıda olmayışına, Elmalı Muhtarı bunu alışkanlık haline getirdi, toplantılara gelmeyecekse Muhtarlığı bıraksın açıklaması ile ciddi tepki koydu. Belediye Başkanının sert tepkisinin ilginçliği kadar, arkadaşları için söz alıp açıklama yapmayan Muhtarların ve dernek başkanının sessiz kalışları da aynı derecede ilginç oldu.

Muharrem Ergül yaptığı genel açıklamada, 5216 sayılı kanunun uygulanmasından sonra köyler belediyeye bağlandı. Bu süreçten sonra Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak elimizden geldiği kadar çalışmaktayız. Bunun en ciddi örneği 8. Bölge Yol Bakım Müdürü Muhittin beydir, zira Muhuttin beyin çalışmalarını bizde takdirle karşılıyoruz ve hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum dedi. Ergül devam etiği konuşmasında bu günkü toplantının resmiyetten uzak sohbet niteliği taşıdığını, sorunlarınızı dosya halinde Derneğinize verirseniz biz onları hizmet önceliği gerektirecek şekilde sıralayarak değerlendireceklerini söyledi. 5 Köyün İmar Planlarının İstanbul Metropolitan Büroda olduğunu ve takibinin ciddi şekilde yapıldığını da açıklamalarına ekledi.

8. Bölge Yol Bakım Müdürü Muhittin Yaşar Bilgin tüm köyler ile ilgili çalışmalarından örnekler verirken, Bozhane Köyü Muhtarı ile hizmet ölçüsü anlamındaki minik tartışmayı mutabık kalarak halletti. Bilgin sadece Öğümce ve Riva Köyüne çalışma yapamadıklarını, Öğümce için çalışmalarının olacağını, Riva için ise ciddi bir proje kapsamında köy meydanı düzenlemesi olacağını belirti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, sabahın erken saatinde yerel yönetim ile, bir araya gelen Muhtarların Türkiye genelinde sadece Beykoz Muhtarları olduğunu belirtti. Muhtarların Belediyeden isteklerini dosya halinde derneğe sunmalarını istedi. Kılıç ayrıca toplantıya katılan basına teşekkür etmesine karşılık, bazı bir takım internet gazetelerinde çıkan olumsuz haberleri dile getirirken gösterdiği yaklaşımda Yerel Basın diyerek genel tabir kullandı. Ayrıca Yerel basının kurumları bu tür haberlere karşı koruması gerektiğini vurguladı.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş aldığı sözde, dernek başkanının sıkıntısı olan basını ismen söylemesi gerektiğini ve basınının nasıl çalışması konusundaki görüşlerine katılmadığını ve basının çalışma biçimine kimsenin bu tür yaklaşma hakkının bulunmadığını belirtti.

Toplantının en can alıcı iki konusu ise ilçe genelindeki köpeklerin yaşattığı sıkıntı net ortaya konulmasına karşılık, çözümüyle ilgili ciddi bir açıklama yapılamaması. İkincisi ise ilçeye görev yapmaya gelen 8. Bölge Yol Bakım Müdürünü, kendi köyüne hizmet almak için ikna etmesi en doğal karşılanacak olan Cumhuriyet Köy Muhtarı Ali Durmuş’un, Kılıçlı Köyünün çok mağdur olduğunu ve mutlaka değerlendirmeye almasını rica etmesini, bizzat 8. Bölge Yol Bakım Müdürü Muhittin Yaşar Bilgin’in açıklaması günün en duygusal anı oldu.


Belediye Başkanı toplantı sonrasında Muhtarlık Hizmet Binasındaki Halk Eğitim Merkezinin, Giyim Kursunu ziyaret etti.







21-12-2006 5440 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Erdem ILIKSU 21-12-2006

hayret

Elmalı köyünün atadan ve babadan kalma muhtarı Ömer Aydoğan seçilmiş bir insandır. Sevgili başkanımız ve orada sesi çıkmayan cemaat şunu iyi bilmelidir. Halkın oyu ile seçilmiş olanlar ancak seçim ile bırakıp giderler. Hepinize teşekkürler.

ERKAN İZCİ 22-12-2006

lütven açıklayın

BEN akbaba köyü sakinlerinden erkan izci doğuş haber yerel basında 21.12 2006 tarihinde yayınlanan haberinde ben Beykoz gazete yada in ternet ten Beykoz genelindeki basın haberlerini okumakta ve takip etmekteyim ben bir vatandaş ve bir okuyucunuz olarak
Göllü köyünde yerel zirvesi haberinizde kafama takılan bir soru işareti vardır bu işaret en büyüğü özellikle Beykoz genelinin basınını çok yakından takip etmekteyim ve bu haberde Beykoz geneli muhtarlar birliği ve derneğinin başkanı SAYIN YÜKSEL KILIÇ beyin burada yapmış olduğu konuşma bazı bir takım internet gazetelerinde çıkan olumsuz haberleri dile getirirken gösterdiği yaklaşımda Yerel Basın diyerek genel tabir kullandı. Ayrıca Yerel basının kurumları bu tür haberlere karşı koruması gerektiğini vurguladı BEN bir okuyucu olarak yüksel beyin kelimelerinden algıladığıma göre bazı haber yayınları yalan haberler yapmaktadır SAYIN OZAN BEY ben sizlerin okuyucunuz olarak ve Beykoz geneli ve T.C. genelinin bir okuyucusu olarak SAYIN yüksel beyden hangi haber yayını yalan haberler yapmaktadır bunu açıklasın ve hangi haber yayın kuruluşları olursa olsun araştırmadan bilgi belge eleri toplamadan hiçbir zaman yalan haber yapmazlar SAYIN YÜKSEL KILIC BEY şayet bu kadar ıdalı konuşuyorsanız bu yayın kuruluşunu açıklayında bizlerde oo yayın kuruluşundaki haberleri okumuyalım yoksa ordaki toplantıda laf olsun torba dolsun konuşmasımı yaptınız bu idanız büyük suçlamadır unutmayınki her haberin aslı ve gerçeği vardır yoksa sizlere dokunan habermi oldu unutmayınızki habere neden haber demişler aslı ve gerçeği ve mesleğin titizliğine haber adını koymuşlar ben bir okuyucu olarak açaba diyer haber kuruluşları gibi doğuş haberdemi araştırma yapmadan delil ve belge toplamadan sadece okuyucular zaman geçirsin diyemi
SAYIN OZAN BEY lütven bu hangi haber yayın kuruluşuysa açıklansın bizler yanlış bilgilen miyelim
Şayet bu haber yayın kuruluşun ismi açıklanmasa bizler okuyucu olarak yeterikadar bilgilendirilmesek
Demeki burada habercilik yapılmıyor sadece paparazilik yayınları yapılıyor yüksel bey lütven bu haber yayın kuruluşu ismini açıklasın açıklamasa biz okuyucuları böyle çitti yayın haderi yapan doğuş hader ve Beykoz geneli ve T.C genelindeki haber yayın kuruluşlarına bir baltalamak ve okuyucularını uzaklastırmaktan başka bir şey deyildir eyer ortaya bir idda atılıyorsa onu ispat ve teyit etmek lazım
Lütven SAYIN YÜKSEL KILIÇ BEY bu haber kuruluşunu açıklayın ve ben okuyucu olarak kafasındaki soru işaretini kaldırın şayet açıklamasanız tüm haber kuruluşlarına dil uzatmış olursunuz
SAYIN

doğuş haber 22-12-2006

açıklama

sayın erkan izci
haberimize duyduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.
Haberde de net anlaşıldığı gibi yapılan genellemeye gatete temsilcimiz tepkisini koymuş,yapılan açıklamada o toplantıda bulunan basın kuruluşlarının konunun dışında olduğu açıklanmıştır.
Bu durumda konuyu net açıklığa kavuşturacak olan sayın muhtardır.

Ömer Aydoğan Elmalı Köyü Muhtarı 22-12-2006

Bilgilendirme

Sayın Belediye Başkanının Göllü Köyünde, köy muhtarları ile düzenlediği kahvaltılı toplantıya mazeretim sebebiyle katılamadım.
Haberinizden anlaşıldığı gibi Sayın Belediye Başkanı şahsımı ilgilendiren açıklama yaparak "elmalı muhtarı toplantılara gelmeyecekse muhtarlığı bıraksın" ifadesi kullanmış.
Sayın Belediye Başkanımızın yapmış olduğu bu açıklamayı,kendisinin muhtarlarla olan samimi ilişkilerinin getirisi olarak hoşgörü ile karşılıyor, bir büyügümüzün eleştirisi olarak kabul ediyorum.
Kaldıki Muhtarlarda Sayın Başkan gibi halkın teveccühü olan oylarla göreve gelmişlerdir.
Görevlerinide sağlık sorunları elverdiği sürece ve görevleri adına hukuksal bir hata yapmazlarsa yeni seçime kadar devam eder. Tüm okurlarınıza saygılarımı sunuyorum.
Elmalı Köyü Muhtarı Ömer Aydoğan

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 485
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787