BEYKOZ VAKFI BASIN AÇIKLAMASI

19-12-2006 9644 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tören, uzun süreçtir gündemde olan ve Beykoz için ciddi önem içeren ACAR HOLDİNG’in ilçemizdeki yapılanmasıyla ilgili görüşlerini açıkladığı Basın Bildirisi ile Beykoz halkı ile paylaştı. Basın Bildirisini orijinal haliyle okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

BEYKOZ TAPUSUNU İSTİYOR
Acara yapılan linç girişimi Beykoz’a yapılmıştır.
İş kuleleri Beykoz’a lazım,yatırımcısından çok.Beykoz İşsiz , Beykoz Genç ve geleceğinden kaygılı moralsiz umutsuz.Beykoz’a yatırım iş aş lazım.
Cam fabrikası enkaz olarak duruyor. İş Bankası Rusya’ya Bulgaristan’a milyon dolarlık yatırım yapıyor. Elbetteki yapsın dünya pazarında rekabet yapacak, ucuz iş gücü için gidiyor. Ancak Atatürk’ün kurduğu bankanın eğitimini de görmezden gelmemeli, bankayı yöneten bir vakfı var. Cam fabrikasının yerine çağdaş ve uygar bir özel üniversite yapılırsa Beykoz’un kısa zamanda sosyal ve kültürel yapısını değiştirir ve turizme dönük istihdam yaratarak değişir ve dönüşür.

Beykoz Acarkentte 4000 kişi çalışıyor , istihdam oluyor. Yatırımcılara köstek değil destek olunmalıdır ki Beykoz’un işsizlerine umut olunsun.
Beykoz Tapusunu istiyor. Beykoz’un %90 tapusuz 1956 senesinden sonra yapılan bütün binalar sorunlu. Bunlara çözüm getireleceğine Beykoz’da kaos yaratılıp sorunlar geçiştirilmeye çalışılıyor.

Beykoz’a iş merkezleri gerekli.
Kavacık İstanbul’un en cazibe merkezi iki havaalanına yirmişer dakika uzaklıkta, İstanbul’un depremde en güvenli bölgesi, ama kule iş merkezleri yapılamıyor. Kozyatağında, Leventte, Maslakta elli kat, yetmiş kat yükselecek ama Beykoz’da yapılmasın yapılırsa Beykoz’un yüzü değişir, işsizi kalmaz mutlu bir kent olur. Acar otuzar katlı dört iş kule başlayınca kıyamet kopuyor Kuleler Beykoz’a lazım yatırımcısından çok.

Beykoz’un Gelişmesi engelleniyor.
Bazı bölgelerdeki kule iş merkezleri yatırımcıları Ticaret merkezinin Beykoz’a kayması korkusuyla türlü entrikalar çeviriyorlar.

Beykoz ormanları 2B.lerle yağmalanmış durumda,topulu imarlı sitelere saldırılar, orman yağması gibi gösterilip kısa vadede yapılacak kamuoyu desteğini de arkasına alacak işlemlerle imara açık olanların kısıtlanması burada proje yapan veya yapacak olan firmaların orman talancısı gibi gösterilerek arsa fiyatlarının öncelikle alt sınıra çekilmesidir.
Acar İstanbul örneğinde olduğu gibi korkutulması sindirilmesi maddi manevi zararlar verilerek dirençlerinin kırılmasıdır.
Bu operasyon sonucunda su anda İstanbul’un muhtelif bölgelerinde yapıldığı gibi yakın firmalar devreye sokulacak. Bu projeler uygun şartlarda devir ve satın alınacaktır.
Bu operasyondan sonra, imara kapatılmış veya imarı kısıtlanmış olan araziler eskiden daha fazla yoğunluk verilerek tekrar imara açılacak, böylece özel firmalara büyük rant yaratılacaktır. Bu planlanan operasyon dört yıllık bir sürede tamamlanacaktır. Bu dört yılın ilk iki yılında arazilerin imarları kısıtlanacak veya tamamen kaldırılacak ön izinler ve kesin izinler geçiktirilecek ya da hiç izin verilmeyecektir. Son iki yılında yandaş firmalara mülkiyet değişiklikleri ya da proje devirleri yapıldıktan sonra imar eskisinden daha yoğun hale getirilerek muazzam bir rant yaratılacaktır.

3.köprünün İstanbul’un kuzeyinden geçeceği bir sır değildir. Bu yapılacak köprü Beykoz, Riva bölgesindeki arsa fiyatlarını attıracağı gibi üzerinde inşaat yapılmamış olan bölgede, 20.000 dönümlük arazi ve rant iştah kabartmıştır.

Büyük şehir ve ilçe belediye meclislerinde bir günde 200 imar plan değişikliği yaparak inşaat yoğunluğunu artırmakta sakınca görmeyen Büyükşehir belediyesi İstanbul’un en planlı, en sağlam zeminli ve toplu inşaat yapılabilir en önemli arazilerinde kısıtlamaya gitmekte hiçbir sakınca görmemektedir. Bu kararla Alarko dahil bölgedeki tüm arsa sahipleri ve inşaat firmalarının planları alt üst olmuştur.

Şaban TÖREN
Beykoz Vakfı Yönetim
Kurulu Başkanı



19-12-2006 9644 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ALAATTİN KILIÇ 23-12-2006

KİM KAZANACAK ? KİM KAYBEDECEK?

DİKKATE ALINMASI GEREKEN BİR TESPİT!
ÖNEMLİ BİR UYARI!
AMA ASIL SORULMASI GEREKEN BU OYUNDA KİM KAZANACAK KİM KAYBEDECEK? FİLLER TEPİŞİRKEN (rant peşinde koşanlar) YİNE OLAN ÇİMENLERE Mİ (yani Beykoz Halkına) OLACAK?

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786