SİZİ DAHA ÇOK SEVMEMİZE, ANLAMAMIZA YARDIM EDİN

17-06-2013 6648 Yorum yok. Yorum Ekle

Canımızın, malımızın ve güvenliğimizin kanun kapsamında teminatı olmak için kurulmuş olan Polis Teşkilatımızın sokaktaki görsel vitrini vizyonu olan resmi elbiseli ve motorize ekiplerimiz biraz daha dikkatli olmalı.

Emir komuta zinciri içerisinde görev yapan Polis Teşkilatının çalışanları da içimizden birileri oldukları için bu haberimizi kaleme alma gereği duyduk. Çünkü bu güzide teşkilat, birçok çalışmalarında halkın haklı güvenini kazanmış olmasına rağmen, son Taksim olaylarında yaşandığı gibi bazen de, ellerinde olmadan veya içlerinden bazılarının bireysel hareketleri sebebiyle bu sevgi problemli hale dönüşebilmekte;

Polisimiz emir aldıkları zaman görevlerini kanun kapsamında yerine getirdiklerinde ve konuyu yargıya intikal ettirdiklerinde zaten ortada problem oluşmamakta, yine biliniyor ki, vatandaşlarımızın Polisimize yaptıkları müracaat veya polisimizin vatandaşımızdan bir talebi olup karakola davet ettiklerinde her şey tutanaklar ile belirlenmekte ve ilgili makamlara (genel olarak yargı makamına) gönderilmekte, bu düzen sağlandığı süre içerisinde Vatandaş-Polis arasında hiçbir problem olmamakta; tutun ki oldu, olduğu zamanda yine kanun kapsamında konu halledilmiş oluyor.

Herkesin bildiği bu genel bilgilendirmeyi çok yüzeysel tarif etme gereğim ise, haber fotoğraflarından da anlayacağınız gibi Teşkilatın sokaktaki Vitrini ve Vizyonu olan Polisimizin biraz daha dikkatli davranıp Vatandaş-Polis İlişkilerinin daha da üst düzeye ulaşmasına katkı sunmalarına örnek göstermek içindi.

İlçemizdeki asayişi sağlamakla görevli olan Polis ve Trafik Ekiplerimizin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı olmadan ilçe dışından bir şubeye bağlı olarak çalışmasından duyulan sıkıntının uzun zamandır çözülememesi, ilçemizde çeşitli sıkıntıların oluştuğu, yapılan MERKEZİ VE YEREL yönetimlerimiz başta olmak üzere, birçok önemli toplantılarda kurumlar tarafından dile getiriliyor.

Yalıköy camisinin karşısında ters istikamete araçlarını park edip trafiğin alt-üst olmasına aldırış etmeden alışveriş için mağazaya giren, işleri uzun sürünce de araçlarını yine olumsuz görüntü verecek şekilde yanaştırıp alışverişe devam eden, ekip aracının verdiği sıkıntıyı tüm okuyucularım ile paylaşıyorum.

Amacım bu ekip aracındaki arkadaşları sıkıntıya düşürmek değilki kendilerine o dükkâna alışveriş için mi, iş için mi girdiniz diye bizzat sordum. Alışveriş olduğunu söylemeleri karşısında araçlarının çok olumsuz görüntü sergilediğini ve bunu haber yapacağımı belirttim. Bu konu hakkında hiçbir talepleri olmadığı gibi, yapabileceğimi söylediler. Ne yapabilirdim, kendilerine teşekkür ettim. Ama ayrılamadım oradan, iş yeri sahibi benim Polis Memurları ile iş yerinin dışında yani yolda bu sohbeti yapmamdan rahatsız olmuş ki, bana yaptığımın yanlışlığını dükkânına gelen müşterisine karışamayacağımı ve araçlarını istedikler gibi park edebileceklerini açıklamaya çalıştı.

İşyeri sahibine de, bakın ben iş yerinizin dışında konuşuyorum ve sizin buradaki vatandaşa müdahale etmeye hiç hakkınız yok, zaten bende yanlış park ettiğine inandığım aracın sahiplerine neden park ediyorsunuz demedim, sadece Vatandaşlık hakkım gereği bu tür park etmenin yanlış olduğunu kendilerinin yaptığı bu ihlali, vatandaş yaptığında suç olduğunu ve dolayısıyla kendisine de bu şansın verilmediğini belirttim.

Yaşı biraz kemale ermiş görüldüğü için ekip amiri gibi düşündüğüm Memuru tebrik ediyorum. Çünkü bana o dükkâna iş içinde geldik diyebilirdi ve ben asla iş mi, alışverişimi deme şansına sahip değildim. Haber kaynağı gizli tutulur mantığından yola çıkarak haberimizin gününü söylemediğimiz gibi aracında plakasını bu sebepten gizleme gereği duydum. Amacım örnek olması ve daha çok VATANDAŞIMIZIN POLİSİMİZİ SEVMESİNE VESİLE OLMAKTIR. Çünkü ben onları seviyorum.   




17-06-2013 6648 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 525
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 656
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 521
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 464
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 437
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 439
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 420
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 472
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1139
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 867