BEYKOZ DEVLET HASTANESİ SIKINTISI BİTMİYOR

23-05-2009 5929 13 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Devlet Hastanesinin tadilat için altı aylığına kapatılıp ve iki yıl geçmiş olmasına karşın, hizmete açılmayışı, yapılan çalışmalar ile ilgili Beykoz kamuoyunun bilgilendirilmemesi her geçen gün yeni söylentileri ortaya çıkartıyor.

22 Mayıs 2009 Cuma günü öyle saatinde hastane önünde toplanılacak söylevinin sahibi çıkmazken konuya duyarlı halk, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve yerel basın hastane önünde toplandı.

Halkın hastane önüne toplanmasından mutlu olan bazı sivil toplum ve yerel basın temsilcileri Hastane Başhekimi ile oluşturdukları bireysel görüşmesini halk ile paylaşmadan olay yerinden ayrıldı. Hastanenin akıbetinin ne olacağı konusunda sıkıntı hat safhaya çıkmışken bu tür davranışlar toplanan halkı sıkıntıya düşürdü.

Son günlerde yaptıkları ziyaretler ile gündem oluşturan CHP Beykoz Belediye Meclis Üyelerinin programlarını iptal edip, hastane önüne gelmesiyle hastane Başhekiminden bilgi almak üzere görüşme talep edildi ve CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte hazır bulunan yerel basın toplantıya geçti.


Hastane Başhekimi, Belediye Meclis Üyeleri ve Yerel Basın Temsilcilerinin kendisine sorulan sorulara Devlet Memuru olması nedeniyle cevap veremezken, sadece hastanenin kapatılması ile ilgili sıkıntı olmadığını belirtti. CHP Beykoz Belediye Meclisi Grup Başkanı Naci Candaş Başkanlığındaki CHP heyeti, hastane Başhekiminden en kısa zamanda İl Sağlık Müdürlüğünden bilgi almalarını ve hastanenin son konumu ile ilgili Beykoz Halkının aydınlatılmasını talep ettiler. Bunun üzerine Başhekim gerekli görüşmeleri yapacağını aldığı bilgileri aktarma konusunda kendisine izin verildiğinde paylaşacağını, aksi halde gerekli olan bilgilerin İl Sağlık Müdürlüğünden alınabileceğini bildirdi.

Konuya duyarlılık gösterip Hastane Başhekimi ile toplantıya katılan CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri konu hakkında kendilerinin de araştırmasının olacağını kısa bir zaman sonra yerel basın aracılığı ile araştırmalarını Beykoz Halkı ile paylaşacaklarını bildirdiler.

Konu üzerine yetkisi olan veya araştırması olan kişi veya kurumların aşağıdaki sıkıntı maddelerine cevap verebildiği takdirde Beykoz Halkının konu üzerine aydınlanacağını düşünüyoruz. Konu hastane sıkıntısı ile ilgili halkın aydınlanmasına gelmişken, halkında çok fazla duyarlı olduğu söylenemez, geride bırakılan yerel seçim çalışmaları düşünüldüğünde, istisnanın dışında siyasetçilerin önüne bu sıkıntı getirilmedi bile.

BEYKOZ DEVLET HASTANESİ İLE İLGİLİ CEVAP BEKLEYEN ÇIKMAZLAR

1- Tadilat için 6 aylığına kapanan hastane 2 yıldır (bir ay sonra 2 yıl olacak) neden açılmadı, bunun anlaşılır açıklaması nedir?
2- Hastane açıldığında hangi konumda hizmet verecek?
3- Hastane yanındaki arsa, Sağlık bakanlığına devredildikten sonra hastane yönetimi tarafından bedeli çok yüksek fiyata yaptırılan yeni hastane projenin anıtlar kuruluna verilmesinin talimatını kim verdi. Ve bu projenin anıtlar kurulunda olduğu net biliniyorken, neden söylentinin dışında Beykoz halkı ile paylaşılmıyor?
4- Büyük bir hastane yaptırılmak üzere verilen bir proje anıtlar kurulunda onay için beklerken, mevcut hastanenin fiziki şartlarının çok modern hale getirilmesi ve yeni üniteler açılarak hizmet kapasitesinin artırılacağı imajının açıklaması nedir?
5- Hastane arazisi içerisinde bulunan ve yıllardır istimlâk edileceği söylenen ve yeni projede hastane arazisi içerisinde olduğu bir kez daha vurgulanan evlerin konumu ne olacak?
6- Sağlık Grup Başkanlığı konunun son şekli ile Beykoz kamuoyunu doğru bilgilendirecek açıklamayı neden yapmıyor?
7- Çeşitli aralıklar ile gündeme gelen sıkıntının ardından Hastane yetkilileri ile görüştükten sonra Hastanenin açılması ile ilgili halka bilgi veren iktidar partisi yöneticileri, verdikleri tarihlerin tutmaması üzerine yeni ve kapsamlı açıklama yapma gereği neden duymuyorlar?
BU SORULAR CEVAP BULDUĞUNDA BEYKOZ DEVLET HASTANESİNİN KONUMU İLE İLGİLİ BİLİNMEYEN KALMAYACAKTIR. BU GÜNE KADAR OLMADI AMA BELLİMİ OLUR BELKİ ŞİMDİ AÇIKLAMA YAPILIR.




23-05-2009 5929 13 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Recai Demir 23-05-2009

Sizlerle gurur düyuyoruz.

Sizinle gurur duyuyoruz CHP Meclis üyeleri. Durmak yok, yolmaya, soymaya, yalana, talana dur deyin. Beykoz sizlere güveniyor.

CANAN YILDIZ 23-05-2009

Belediyenin faaliyet raporlanının yayınlanması

Sayın Naci Candaş ve diğer Meclis Üyeleri, her ay Belediyenin çıkrmaış olduğu faaliyet raporlarının, ihalelerinin kamuoyuna açıklanması anlamında yayınlanmasını bekliyoruz. Bu Belediyenin interner sitesi veya yerel basın yoluyla da olabilir.

SİNAN KURT 23-05-2009

CHP -HALK MECLİSİMİ OLUŞUYOR

CHP MECLİS GRUBUNUN ZİYARETLERİ BENİ HEYECANLANDIRDI. ACABA YÖNLERİ "CHP-HALK MECLİSİ" NİN OLUŞUMUNU YAPMAK İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMALARI MI YAPIYORLAR. ÖYLE BİR KURUMU OLUŞTURURLARSA İSİMLERİ BEYKOZDA TARİHİ GEÇER. BU DA ÇOK GEREKLİ.

KAMİL MERT 23-05-2009

SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE

CHP MECLİS ÜYERİNDEN BELEDİYENİN ÇALIŞMA VE FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ OLARAK BİZLERE BİLGİ VERİP, BİZLERİ AYDINLATMALARINI BEKLİYORUZ. BELEDİYENİN KAYNAKLARININ NASIL KULLANILDIĞINI BİLMELİYİZ. GEÇEN DÖNEMDE SÖYLENENLERE GÖRE 140 MİLYON LİRA BORÇ KALMIŞ. NEREYE HARCANDI BU PARA BU KONU DA DA CHP MECLİS ÜYELERİ BİZLERE BİLGİ VERSİNLER. BAŞARILAR CHP MECLİS GRUBU, BAŞARILAR BEYKOZ DOĞUS HABER YAYIN EKİBİ.

duyarlı beykoz gurubu 23-05-2009

Ziyaretlere devam

Her şey Beykoz için varlığınız ve çalışmalarınız için teşekkürler. Ortamı hiç boş bırakmayın. Sizlere güveniyoruz. Hepinize saygılarımızı sunuyoruz.

beykozluugur 23-05-2009

MEYDAN BOŞ BIRAKMAYA GELMEZ.

HASTANE BİR SENE İÇİNDE TAMİR EDİLİP ACILACIGI SÖYLENMİŞTİ 2 YIL OLUYOR SADECE ACİL SERVİS ACILDI PEKİ Bİ İKİ YIL DAHAMI BEKLİYECEGİZ DİGER ÜNİTELER ACILMASI İÇİN SAĞLIK KURULUŞUNUDA YALANLARINIZA ALET ETTİNİZ YA HELAL OLSUN SİZE ..! SAYIN CUMHURİYET HALK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİM MEYDANI BOŞ BIRAKMAYALIM.. İSTEYEN İSTEDİGİ KADAR İNANSIN YADA İNANMASIN BU GERÇEKLERİ YALANLASIN DUYARLI BEYKOZ HALKI SİZLERİN YANINZDA VE ARKANIZDA MEYDANI BU HIRSIZLARA BIRAKMAYALIM SAYGILARIMLA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM..!!!!! BİR CHP Lİ GENÇ OLARAK HERZAMAN YANINIZDAYIMM..!!

ÖMER 23-05-2009

GERÇEKTEN HAYRET AMA HAYRET BİR ŞEY....

BUNU ADI RESMEN AMA RESMEN PROVAKASYONDUR. BÖYLE BİR TOPLANTI VEYA BAŞKA BİR DEĞİŞLE TOPLANMA OLUR MU ARKADAŞ. NE BAŞI BELLİ NE KIÇI, BU TOPLANTIYI KİM DÜZENLİYOR BELLİ DEĞİL, AMAÇ O DA BELLİ DEĞİL. MAŞALLAH CHPLİ MECLİS ÜYELERİ HIZLI BAŞLADILAR, ALLAH NAZARDAN SAKLASIN BEYKOZDA NERDE NE VAR HEMEN HABERDAR EDİLİYORLAR, ERDAL KARDEŞİM SEN BU İŞLERDE İYİ USTALAŞTIN YANINDAKİ NACİ BEY O GENÇ ÇOCUK ADAM MI YETİŞTİRİYORSUN. BARİ BAŞHEKİMLE KONUŞTUN, DIŞARIDA BEKLEYENLERE BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORMUYDU KARDEŞİM YOKSA İSTEDİĞİN HAVAYI YAKALAYAMADIN MI. HASTANE AÇILMAMIŞ NE AÇILMAMIŞ HASTANE AÇIK, AYNI ADAMLAR BİR SENE ÖNCEDE KESİN HASTANE KAPTILACAK OTEL YAPILACAK DİYE PAŞABAHÇE SSK 'DAN DR BORA BEY BAŞKANLIĞINDA KARAGÖZSIRTINDA AZ TAM TAM YAPMADILAR .HASTANE AÇILINCA BU ZEVAT ORTADAN KAYBOLDU. YA BIRAKIN BU ROBİN HOOD AYAKLARINI İŞİNİZE BAKIN KARDEŞİM.

FAHRİ ORMANLI 24-05-2009

BU UYARIŞ İNŞALLAH OLUR UYANIŞ

MERHABA; SEVGİLİ BEYKOZLULAR NE YANİ DÜNYANIN EN GÜZEL MANZARASINA SAAHİP BİR YER 5 YILDIZLI OTEL OLUCAKKEN VE TEKEL SATILARAK BUNA BURUNBAHÇE ARAZİSİDE DAHİL EDİLEREK MÜKKEMMEK BİR TÜRİZİM KONPLEKSİ YAPILACAKKEN SİZİN İŞİNİZMİ YOK PİŞÖİŞ AŞŞA SU KATIYORSUNUZ 6 AYIN 11 DE TEKEL FABRİKASINI İHHALESİ VAR BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ TARAFINDAN BİLGİLERİNİZE SUNULUR "HAYIRLI OLSUN BEYKOZ'LUYA" SAYGILARIMLA

beykozlu kız 26-05-2009

SU OTEL YAPILSIN DIYEN YORUMCULARA

HASTANE DEĞİL OTEL YAPILSIN DIYORSUNUZZ NE DIYORSUNUZ SIZ YA SIZ BEYKOZLU OLAMAZSINIZ?? SIZLER KENDI DEĞERLERINIZI UNUTAN VICDANINI HERSEYINI KAYBETMIS INSANLARSINIZ..NASIL YANI YA ORASI HASTANE VE ACIK KALMAZK ZORUNDA ..ORASI BEYKOZ TEPEUSTU HASTANESI VE OYLE KALMALI BAKIORUZDA IKTIDAR BASLADI MANZARALI YERLERI KAPATMAYA .. BU ARADA CHP MECLIS UYELERINE GERCEKTEN TESEKKURLER HALKA TERCUMAN OLUYORLAR HELAL OLSUNNN

duyarlı beykoz gurubu 27-05-2009

çok dikkatli olun.

CHP Meclis Üyeleri, siz çalışmaya devam edin. Güçünüzün yetmediği demiyorum, sayıca AKP daha fazla olduğu için Beykoz alehine çıkabilecek kararları önlemek için biz kamuoyunu arkanıza alınız. Bizler her zaman sizin destekçisiyiz. AKP yapacağı işlerin ufaktan zeminini hazırlıyor. Çok dikkatli olun

Toplam 13 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 602
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1090
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 552
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 452
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 514
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 466
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 663
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 510
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1129
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 993
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 853