POLONEZKÖY'DE BİSİKLET COŞKUSU

17-05-2006 8778 Yorum yok. Yorum Ekle

1.Uluslararası İstanbul Dağ Bisikleti ( MTM ) Kupası Yarışları 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonu ve Beykoz Kaymakamlığı ile Polonezköy Muhtarlığı katkılarıyla Polonezköy’de yapıldı.

Çok sayıda yerli ve yabancı sporcuların katıldığı yarışlarda Masterlar, Gençler, Büyük erkekler ve bayanlar olmak üzere üç ayrı kategoride yarışıldı.
Birinci gün yapılan kayıtların kontrolü, toplantılar ve makarna partisinin ardından ikinci gün yarışlara geçildi. Polonezköyü’nün doğa harikası ormanında gerçekleşen yarışlar oldukça heyecanlı geçti.



Polonezköyü’nün genel konumu itibarıyla, köye akın eden yerli ve yabancı turistler de Uluslararası nitelikte bir yarışmadan, çeşitli bölümler izlemenin mutluluğunu yaşadılar.

Kaymakamımız Cengiz Gökçe’nin, spor ufkunun genişliği sayesinde ortaya çıkan gelişmeler ile, Uluslararası niteliği olan bir yarışmanın ilçemizde ve en önemlisi turizm potansiyeli ile Türkiye gündeminde olan Polonez Köyü ormanlarında yapılması Beykoz’un dünya ya açılımı açısından önemli bir unsur oldu.



Bisiklet sporunun uygulanmasında önemli bir yol kat eden kardeş ülke Polonya’nın Polonez Köyünde oturan ilçemizdeki temsilcileri de organizasyondan oldukça mutlu oldular.

Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun stardı ile başlayan yarışlar sonrasında aşağıdaki dereceler elde edildi.



Masterlar Yarışı : 1-Nevzat Kıral, 2-İnsel Paralik, 3-Bora Tirki, 4-Turan Balcı, Cüneyt Eviner

Gençler Yarışı: 1-Mustafa Joyar, 2-Hüseyin Dallı, 3-Burak Ayvacı, 4-Hüseyin Koyuncu, 5-Abdurrahman Dantal

Büyük Erkekler Yarışı : 1-Tudor Oprea, 2-Bilal Akgül, 3-Marıus Petroche, 4-Lucıan Logikon, 5-Mustafa Güler

Büyük Bayanlar Yarışı : 1-Esra Kürkçü, 2-Senem Güler, 3-Özge Tınaz, 4-Semra Yetiş, 5-Tuğba Özdemir
Sporcuların madalyalarını, yarışı takip eden protokol mensuplarından Kaymakam Cengiz Gökçe, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve yöneticileri, Polonezköy Muhtarı Daniel Ohotski, Karakol Komutanı Bş.Çvş.Bekir Aksu, Jandarma Bölük Komutan Vekili Üstteğmen Cengiz Kavak, eski Muhtar Fredirik Novecki, Beykoz Rotary Derneği Kulübü Başkanı Levent Karadağ takdim etti.
Ayrıca Bisiklet Federasyonu tarafından Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, Köy Muhtarı Daniel Ohotski ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu Komiseri (UCİ) Charalambos Rıgas’a yarışmaya olan katkılarından dolayı plaket verildi.



Ödül töreninde yapılan konuşmalarda Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ilçelerinde yapılan uluslararası bir yarışmadan duyduğu mutluluğu dile getirip, bu tür organizasyonların ilçeye önemli katkısının olacağının altını çizdi. Gökçe çok güzel bir ortamda yapılan yarışlar için başta Bisiklet Federasyonu Başkanı emin Müftüoğlu ve Polonezköy Muhtarı Dainel Ohotski’yi tebrik ederek tüm emeği geçenleri kutladı.



Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ise yaptığı konuşmada, Beykoz Kaymakamının candan yaklaşımını ön plana çıkararak, yapılan organizeye ev sahipliği yapan tüm Polonezköylüleri Muhtarları şahsında tebrik etti.
Müftüoğlu konuşmasının sonunda, spora olan yakın ilgisini çok yakından bildiğim ve kendisini bir ağabeyi sevgisiyle sevdiğim Sayın Cengiz Gökçe’nin, Başkanlığını yaptığım Bisiklet Federasyonunun önemli bir yarışına ev sahipliği yapmasından çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek, önümüzdeki yıl sizlere çok daha kapsamlı bir Uluslararası yarış organizesi sözü veriyorum diyerek konuşmasını bitirdi.



Bir Beykozlu olarak böyle bir organizeye ev sahipliği yapan ilçenin bireyi olarak bizlerde güzel bir gün geçirdik. Polonezköy’de hazırlıkların içten yapıldığı, eski muhtarlar Firedi ve Antoni’nin muhtara gönülden katkı koyduğu, uzun süren yarışların aralarında protokol mensuplarını Karakollarının bahçesinde ağırlayan Jandarmayı kısaca tüm emeği geçenleri bizlerde tebrik ediyoruz.



17-05-2006 8778 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 394
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785