BİZİM NEYİMİZ EKSİK !?

11-11-2017 5199 Yorum yok. Yorum Ekle

Bazı konularda yorum yapmak için illa bilirkişi olmaya gerek yoktur. Çünkü isteseniz de istemeseniz de o konuların içinde bulursunuz kendinizi; etkilenen sizsinizdir, kimse sizin ne düşündüğünüzü önemsemez hâlbuki kendileri çoktan unlarını eleyip eleklerini asmışlardır. 

Bir şekilde rutin hale getirdikleri, eğitim sisteminin dinamikleriyle oynamanın sonuçlarını sürecin içinde yoğurulan, yorulan, tedirgin olarak sınavlara tabi tutulan gençler ödüyor.
Sistemin dününü, bugününü değerlendirmek haddim değil lakin sistemin bir şekilde mağduru olmakta istemezdim, istemezdin, istemezdi.

Çok klişedir, öğretmenler genellikle sınıfındaki öğrencilere tüm yetkinin, komutanın kendinde olduğunu söylerler ya da bu izlenimi edinmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Zaman içinde eminim hepinizin konuya ilişkin bir anısı vardır, tıpkı benim olduğu gibi...

Üstelik ben anılarımı hem öğrenci hem öğretmen cephesinde biriktirmiş şanslı kişilerden olduğumu da eklemeden geçemeyeceğim. Konuyu bağlamak istediğim yer çok açık aslında, her öğretmen kendi kuralını koymak ister, mevzu bakanlık düzeyine taşınınca her bakan da kendi sistemini getirdi diyebiliriz. 

Dikkatle bakacak olursak, kimse mevcut şartları iyileştirmenin peşine düşmedi. Her gelen bu da neymiş canım deyip yeni bir sistem attı ortaya. Ne kadar öğrencinin bu değişimden etkilendiği kimin umurunda... Başta söylediğim gibi onlar çoktan unlarını elediler bile. Kaldı ki hala taneleri varsa da bizim gibi mahalle okulların da parlamak için sürünmezler, hepsi kolejlerin müdavim ailelerinin çocuklarıdır.

Mahallesindeki ilkokul, ortaokul hatta lise de okumuş biri olarak söylüyorum bir şey kaybetmiyorsunuz, bunu iyi biliyorum. (belki de mahalle farkı) fakat neden iyi işlenmeden ya da onarıma tabi tutulmadan bu denli köklü değişiklikler yapılıyor bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

“Okuyan çocuk her yerde okur” deyip mevzuyu geçiştirmek istemiyorum. Lütfen sizlerde sorgulamaktan geri durmayın. Evladınızın eti de kemiği de sizin kimseye emanet etmeyin eskide kaldı bu kafalar. Artık senden benden daha fazla şey bilen çocuklarınızın sorularına nasıl cevap vereceksiniz, onu düşünün. Bir lise talebesi ana haber bültenlerinin birinde aslında hepimizin kafasına yer etmesi gereken bir röportaj verdi.

“Korkuyordum. Şimdi daha çok korkuyorum.”

Eğitilmek neden korku rüzgârı altında oluyor bu ülkede. Bir gece de bir sözle sistem değişiyor da neden içi dolu hale getirilmiyor ya da getirilemiyor.  Bu kadar basit mi gencecik çocukların ruhlarıyla oynamak? Onları bunalımlara sürüklemek, bilinmezliğe itmek, bu kadar basit mi? 
Ey Gençliğimi önemseyen, Gençlere hitap eden Atam, keşke senin gösterdiğin önemin çeyreği gösterilseydi Gençlere, o zaman belki düzlüğe çıkardı bu memleket...
Saygılarımla...
NEYİR ERKAN ŞİŞMAN

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785