Ahh Atam Ahh

28-08-2017 5715 Yorum yok. Yorum Ekle

Ülke'de öyle bir koyun psikolojisi var ki, bir deli bir kuyuya taş atmış, bin tane akıllı çıkaramamış durumundayız. Neden mi bu serzenişim, kendilerince bir şey yaptıklarını zanneden, Atatürk'ün büstüne saldıran şu vasıf-ı ziyanlardan bahsediyorum.

En son söylenecek sözü en basta söyleyerek yazıma devam edeyim; istediğiniz kadar zarar verin büstlere, biz aklı başında olan insanların içine öyle bir yerleşmiş ki Atatürk sevgisi, ben hala saygı duruşunda beklerken duygulanır ağlarım. Böyle bir nesil ne Atatürk’ü sizden öğrenir ne de yaptığınız zorbalıklara göz yumar.

Geçmişte Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla uğraşanlar, baktılar olmuyor şimdi de somut adımlar atmaya başladılar.

Kim tarafından nasıl bir arz talep dengesiyle hareket ettikleri şuan muamma olsa da, tek gerçek Atatürk hepimizin ortak geçmişi bunu unutmamak gerekir.

Siyaseten söylenen "senin partinin lideri Atatürk " tarzı nereye varmaya çalıştığı metin altında çok net olan cümlelere artık son verin. Birilerini ayrıma sevk etmeyin. Atatürk hepimizin Atatürk’ü...

CHP dışında şuanda kurulan hiç bir partide Atatürk emeğinden söz edilemeyeceğini düşünenler, açın tarih kitaplarını biraz karıştırın çok partili sisteme geçmek için Atatürk neleri göze almış okuyun. Okuyun sadece okuyun! Bugün başka başka partilerde koltuklara kurulup açıklamalar yapabiliyorsanız, sebebi Atatürk’tür. Onun ilke ve inkılaplarıdır.

Bugün bu coğrafya da (sözde) fikriniz hür, vicdanınız hürse Atatürk sizin de geçmişinize dokunmuş demektir.

Hep söylerim, Atatürk mevzu olduğunda solu sağı bir kenara bırakarak yapın konuşmalarınızı, aksi halde komik, gülünç ve hatta bir adım sonrasında talihsiz açıklamalar yapabiliyorsunuz. Niyetim kimseye Atatürk konusunda ders vermek, öğreti de bulunmak değil. Amacım göz açmak, göz yummanızı engellemek. Kapanan gözlerinize kibrit çöpüyle destek vermek.

Atatürk bir insandır, bir Milletin bir Ülkenin yeniden doğuşudur. Ortak payda da minnet ve saygı duymak için sadece bunları unutmamak bizlere yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yoksa ne ben burada Atatürk’ü anlatabilirim, ne de siz o zamanın şartlarını bilemeyeceğiniz için doğru çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Atatürk benim için öngörüsüyle ebedidir. Düşünün ki bir insan yetiştir, bir ağaç dik, arkan da senden sonra yaşayacak eserler bırak diyenler; gözlerinizi açın Atatürk size Özgürlük bıraktı, Demokrasi bıraktı, Milli bir servet bıraktı. Önce fark edin sonra sahip çıkmayı öğrenin.

 Sessiz kalışınız neden?

Zaten sessinizi neye çıkaracağınızı, neye tepki göstereceğinizin ayrımını çoktan kaybettiniz. Sözlerim, haberlerde Atatürk'ün büstüne yapılanları görüp, susanlara, hatta oh iyi olmuş diyenlere...

Dünya’nın hayranlıkla baktığı, cesaretiyle azmiyle inancıyla yedi düveli titreten bu adama saygı duyun. Aksi halde onun kurduğu bu ülkede, bu bayrağın altında yaşamayın.

 Kıssadan hisse derler ya, bunlar yazabildiklerimin bir kısmı, umarım yaşanan olaylar son bulur.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835