Neden! Neden! Neden!

26-01-2017 4890 Yorum yok. Yorum Ekle

On yedi yıldır Beykoz’un yayında olan en eski Yerel Gazetesi olarak, yayına başladığımız günkü duruşumuzu korumanın rahatlığı ile işimizi severek yapmaya devam ediyoruz.

İşimizin birçok zorluğu ve handikapları var ama söylediğim gibi işimi seviyorum ve bu sevgim devam ettiği sürece de işim aynen devam edecektir. Yeri geldiği için söylüyorum çok tekrar olduğu içinde özür dileyerek tekrarlıyorum. 17 yıllık yayın sürecimizde hesabını veremeyeceğimiz bir haberimizi önümüze koyan olursa ve biz açıklamamız ile o kişiye haberimizin doğruluğunu ispat edemezsek “Doğuş Haber’i” hemen kapatacağımızı bir kez daha tekrarlamış olalım.

Hal böyle olurken çok önemli gördüğüm bir konuyu siz Değerli Okuyucularım ile paylaşıp muhataplarımın dikkatine sunmak istiyorum.

7 Ağustos 2001 tarihinde başladığımız serüvenimizden, günümüze kadar hiçbir zaman ayrımcılık yapmadan halkımıza ve tüm kurumlara eşit mesafede olarak yayınımızı sürdürdük.

Ne var ki, ilçemizdeki siyasi hareketlilik, her zaman çok farkındalıklı işledi, örnek vermek gerekirse eğer, özellikle yayın dönemimizdeki her Siyasi Parti İlçe Yönetimleri, İl ve Genel Merkezlerine karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda oluşturdukları hassasiyetlerini maalesef Yerel Basına gösteremediler. Uzun yayın hayatımızda aralarında istisna yöneticiler olmadı mı, tabi ki oldu ama onlarda genel işleyiş içerisinde pek dikkat çekemediler. Çok azda olsalar onlara özellikle dönemlerindeki hassasiyetleri için teşekkür ederim.

Günümüzde bir modadır almış başını gitmekte, ilçemizdeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları arasında (istisna hariç) davet etmedikleri etkinliklerini, kendi pencerelerinde haberleştirip, biz dâhil yayın kuruluşlarına göndermekteler.

-Sormak isterim onlara, etkinliklerine davet ettiler ve biz gitmedik mi de, gönderdikleri haberleri onların gözlemlediği pencereden yapmak durumunda olalım.

Yine kendi kurumlarında günlerce önceden programlarına alıp, alt yapısını oluşturdukları etkinliklerine, bizlere sıfıra sıfır haber vermek konusundaki hassasiyetleri nedendir.

-Oysaki sormak lazım bu değerli yöneticilere, etkinliklerini kendi içlerinde karar verip veya üst makamlarından izin aldıktan sonra uygulama aşamasına getirdiklerinde, yerel basına da haber vermiş olsalar, bizlerde planlamamızı ona göre yapabilsek. “Tabi ki yerel basının gelmesini istedikleri etkinliklerinde”

Bir aylık süre de, yerel basına hiçbir etkinlik daveti yapmayan, bir başka partinin bir ay içerisinde birden fazla etkinlik yaparak yerel basını da etkinliklerine davet etmesiyle,  gazetemiz aylık yayın sürecinde çıktığında, bizim haberlerimiz neden yok diyebilen, Siyasi ve Sivil Toplum Kurumları Yöneticilerine sormak isterim.

-Sizler etkinlik yapsanız da, olabilecek davetlerinizi zamanında haber verseniz, bizlerde gelerek etik kurallar dahilinde haberlerinizi yapmış olsak, kendinizi Beykoz halkına ve hedef kitlenize daha iyi anlatmış olmaz mısınız.

İşte bunlar artırılarak yazabileceğimiz sıkıntılardan bazıları, velhasıl kelam zararın neresinden dönersek kardır.

Talebim şudur ki, ne olur etkinliklerinizin yerel basına gerek duyduğunuz bölümlerini, bizlere birkaç gün önceden haber verin lütfen. Ve bilin ki davetinize her hangi bir mazeretimiz nedeniyle gelemezsek eğer, hiç şüpheniz olmasın ki sizden haberinizi oluşturmak için bilgi ve görseller isteriz. Bu sebepten davet etmediğiniz haberlerinizin hazırlanmış metnini yayınlamamız için lütfen göndermeyin. Bu sözlerim tabi ki sadece ve sadece sorumlusu olduğum Doğuş Haber’i bağlar.

Güzel Beykoz’umuzun gelişmesi için kim ne kadar emek sarf ediyorsa, bizlerde onların emeklerine katkı koymak için 17 yıldır yaptığımız gibi, gücümüzün son nefesine kadar destek olmaktayız. Önümüzdeki süreçte yaşanılması düşünülen referandum öncesinde, siyasi partilerimizin, konunun özünü net anlaşılabilmesi için halkı bilgilendirme çalışmalarını, tarafsız bir şekilde ivedilik ile okuyucularımıza aktaracağız.   

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786