SENİN GÖZLERİN NEDEN O KADAR BÜYÜK ASLI'M...!

02-05-2016 4657 Yorum yok. Yorum Ekle

- Penceremi ardına kadar açtım ama hakikati bir türlü göremedim... Dedi şair. Ve cevap verdi Derviş;

- Pencereyi kapat, gönlünü aç Göreceksin.

Buna mukabil; bazen siyah hırka giyiyorum, bazen yeşil ceket, bazen kırmızı mont vs... bazen huylu oluyorum, bazen huysuz. Ne elbiselerimin değişmesi, ne de gel-gitlerim ben' i değiştirmiyor. Asiye aynı Asiye ama aynada gördüğünüz sizsiniz.....

'' Biz küçükken çok büyüktük. Kollarımızı bir açardık dünyayı sevgiyle kucaklardık ''...der ve uzunca bir paragraftan sonra devam eder Nazım Hikmet ;

'' Sonra mı? Büyüdük. Kollarımızı açtığımızda bir kişiyi bile sığdıramayacak hale geldik. Küçülene kadar büyüdük, çok büyüdük yani. Biz olamadık bir daha. Sen-ben olduk. Büyürken ne de çok küçüldük.....''

Duyguların dili yoksa bilmediğin bir dilde masal dinlemeye benziyor yaşam hikâyeleri. Ne mutlu ortak duygu dili olanlara ki peri masalına dönüyor olmalı yaşantıları. Herkes karşısındakine dile benden ne dilersen diyor ,öte tarafta ise anlat anlatabildiğin kadar .....oysa anlaşabilmek mümkün değil.

Kimimiz ölüm korkusuyla, kimimiz sevgi açlığıyla, kimimiz ise dünyada olup biteni anlama telaşıyla yaşıyoruz. Aksini iddia etseler de insanlar sevilmek derdinden sevmeyi bilmiyor..

Ve zaman ileri akıyor, tersine sarmıyor. Üzümün sapı, Armudun çöpü deyip küçük şeylere takılmamayı öğrenin. Öyle mi oldu ? böyle mi oldu ? O onu mu dedi, bunu mu dedi ? Önemsemeyin arkadaş bu hayatta.....Ö-NEM-SE-ME-YİN !

Duygularımızı kendi kontrolümüzde tutabilmeyi becerebilmekte bütün marifet.

Diyeceğim şu ki; Elbiseler eskiyebilir, modası geçebilir, yırtılabilir, sökülebilir ama giyilmekten vazgeçilmez.

Hayatımızdaki insanlar da ölebilir, hastalanabilir, terkedilebiliriz, artık görüşler değişmiş, hayat beraber çekilmez hale gelmiş olabilir, ....ama sevmekten vazgeçilmez.

Kızdığınız da, köpürdüğünüz de, öfkenize yenik düşmek üzereyken bir daha düşünün. Gönül umduğu yere küser, sitemler de sevgiden doğar. Bütün olumsuzluklar anlaşılamadığımızdan.

İşte birçoğumuzun öğrenip de hayata uygulayamadığı o bariz gerçek.

'' Mutlu olmak her şeyin yolunda gitmesi demek değildir. Mutlu olmak, görmezden gelmek konusunda ustalaşmak demektir...''

Pire için yorganı ateşe verdiğim doğrudur. Hocanın dediğini yapın yaptığını yapmayın. Huyum kurusun der bu yazıyı bağlarım. Espriyi yakalayabilenlere.

- Senim gözlerin neden o kadar büyük Aslım

- Seni daha iyi görebilmek içiiiin .........

Allah'ın bahşettiği en güzel aksesuardır vicdan .Takın onu yüreğinize...Sakin, mücadelesiz, kimseye ders vermediğimiz, iç huzurumuzu hissedebildiğimiz günlerimiz çokça olsun. Yaradan’dan ötürü yaratılmışa muhabbetle Anadoluhisarı’ndan Asiye’ce selametle.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839