ASİYEDEN ALEMİ KAİNATA MESAJ VAR....ALABİLENLERE‏

06-11-2015 3999 Yorum yok. Yorum Ekle
İNSAN ...
 
Tek kelime koca bir mana. Ciğeriyle nefes alan,kulağıyla duyan,kalbiyle değil ruhuyla seven mucize.Kainatın oluşum nedeni ,ayetlerle işaret edilen yaratılmış olanların içinde en güzeli ,en şereflisi ,en kıymetlisi...
 
'' İnsan olmasaydı kainat yarım arpa dahi etmezdi '' diyen Hz. Mevlana
'' Sakın görünüşe aldanma.Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hal ehli olandır ! ''....diyerek çok hassas bir noktayı da gözler önüne seriyor....
 
İnsan doğmak mı,insan kalmak mı ?
 
Nicel güzelliklere doğuştan sahip olmamıza karşın,nitel güzelliklerin tamamı kendi kazanımlarımızdır
Sevgisiz vermek, almak, ilgilenmek, gitmek, gelmek, düşünmek, hissetmek, dokunmak,ve dahi ne kadar fiil varsa ruhsuzdur.Bu nedenle en içeriniz de güçlendirdiğiniz duyguya dikkat edin.Sevgi ise sorun yok ,ama diğer türlü hayat çekene de ,çektirene de zulum oluyor.
 
Sevgi, sadece insana mahsus bir duygudur. Cümle yaradılmışa sevgi gözlüğüyle bakarsak Alem-i kainatta her şeyin sevilecek tarafına yoğunlaşır, güzellikleri görür-gösterir,işitme organına dokunan tüm seslerin içinden sevgi melodisini hissedebiliriz.
 
Yaşadığımız alemde mucizeler öyle sık görünen şeyler değildi.Ama birilerinin mucizesi olmak da gerekliydi ancaaaak ;Beyaz gülün gölgesi bile siyahtırdan hallice temkinli olmakta her zaman için fayda vardır. Can Yücelin sözleri ile ; '' Melek gözüken şeytan, şeytan gözüken melek çıkabiliyor. ''
 
Ne yana dönersen dön gördüğün Allah'ın vechi, duyduğun Allah'ın zikri.Ama hepsi...Sövdüğün kim? Sev kardeşim. Tam da burada Asiyece tavsiyem ;Ruhunuzu sade sevgiyle genişletin.
 
İnsanı harcayanların, insana harcayanlardan daha çok olduğu günümüzde dileğim ;insan olalım, insan kalalım. 
İnsana harcayalım, insanı harcamayalım. 
Kaybetmek kolay kazanmak zordur......Bu; para,pul,eşya,her nevi şeyde de böyle,adem de olsa böyle
 
Ne mutlu '' Dünyanın merkezi benim” demeden alçakgönüllü olabilene,ne mutlu iyilik dizlerinin altında kalmadan yüreğinde filiz verebilene..
 
Buna mukabil ders alabileceklere buyrun o müthiş hikaye.....
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür.Akrep bile olsa candır ya ,kurtarmaya karar verir.Parmağını uzatır ama akrep onu sokar. 
Hintli akrebi sudan çıkartabilmek için bir hamle de daha bulunur ama akrep onu tekrar sokar.
Olayı izleyen birisi onu sürekli sokmaya çalışan akrebi 
kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler. Ama Hintli adam söyle der: 
-Akrebin doğasında sokmak var. Oysa benim doğamda sevmek var. Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim?
 
Yaşadığımız sürece yüzde dost özde riyakar,dedikoducu,adam alıp adam satan niceleri hayatlarımıza sızacak,futursuz iftiralara dahi uğramamız olası olacaktır.
Olduğundan farklı görünmeyi ustalıkla becerebilen ,İnsan kisvesi altında her türlü hadsizliği yapma kudretini kendinde bulanlar mutlaka en büyük israfın, insan israfı olduğunu tecrübe ile anlayacaklardır.İş işten geçmeden uyanmak dilerim.Sonsuz bir sevme kabiliyetini karşılayamayan herşey sonsuz bir aşkı arattırır.Siz siz olun ruhunuzu bakkal çırağı yapmayın..
Yerin üstü varsa yerin altıda var gerçeğine olan inancımızla  Allah var,Allah en güzel yar. Sabrın sonu selamet ,sen Allah'a dua et,
 
İnsanımızın aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri marifet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvesi sevgi ,İnancı insan sevgisi ile dolsun.

Etrafınızdaki akrepler sizi soksalar bile sevmekten vazgeçmeyin. iyiliğinizden vazgeçmeyin. 
Sevgi ışığımız olsun.Bir selamın ,bir şiire bedel olduğunu bilenlerin cümlesine Beykozumuzun incisi Anadoluhisarından hürmet ve selametle .

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 463
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785