Dünden Bugüne Beykoz’da Spor Kulüplerimiz

24-09-2015 4329 1 yorum. Yorum Ekle

Yıllarca yöneticilik ve sporcu olarak Beykoz’a elimizden geldiği kadar bir şeyler katmak için uğraştık. Eski kulüplerimiz şimdilerde oldukça zorlanıyorlar. Gerçi ilçemizde artık bütün mahallelerimizde spor kulüpleri mevcut. Hepsinin yöneticilerine üstün başarılar diliyorum, zorluklarını biliyorum Rabbim yardım etsin.

Şimdi eski kulüplerimizi biraz hatırlayalım. Beykoz 1908 AŞ. Den başlayalım.

Beykoz kulübümüz yıllarca Sümerbank fabrikasından faydalandı. Soyunma odaları fabrikanın içindeydi, sıcak sular devamlı akardı ve kulüpte top oynayanlarda isterlerse fabrikada çalışabilirlerdi. Daha sonraları belediyeler ilçelere gelince ilk dönemde ilk Belediye Başkanı Ali Zengin top oynadığı kulübe yaptığı statla gönlümüze taht kurdu. Daha sonraki başkan Şevket Arıkan’da kulübe yardımlarını hiç eksiltmeden devam ettirdi. Sonrakilerde desteklerin devam ettirdiler ve bugünlere geldik. Ancak şimdilerde kulüp amatör kümeye düştü ve öksüz kaldı. Böyle mi olmalıydı? Bunu da sizin yorumunuza bırakıyorum.

Gelelim Paşabahçe kulübüne, eskiden Şişe Cam Fabrikası desteği ile hiçbir şeye ihtiyaçları olmadan fabrika kapanana kadar geldiler. Bugünse ilçemizdeki tek BAL liginde oynayan takımımız. Mahallenin Paşabahçe sevdalıları, takımı ellerinden geldiği kadar yönetmeye çalışıyorlar. Belediye’de yardımcı oluyormuş, buna da şükür vallahi bana sorarsanız yetersiz, Beykoz Belediyesi daha fazla yardımcı olmalı diye düşünüyorum.

Birde Kanlıcamız var. Benimde top oynadığım, yöneticilik yaptığım Kanlıcamız. Eskiden Hürriyet Gazetesi ve Simavi ailesi büyük destekler vermiş. Böyle olunca da İstanbul’da Kanlıca popüler bir kulüp olmuş, Ne yazık ki sonraları hep sıkıntı! Şimdi ise yine Kanlıcalılar sahip çıkmış takımlarına. Geçen sene bir üst lige çıkarak yüzleri güldürmüş. Bu sene Kanlıcalılar takımlarıyla gurur duyacaktır.

Bir başka dev Anadolu Hisarı. Geçmişte tüm Anadolu Hisarındaki iş adamları takımlarına sahip çıktılar. Baha Abiler, Hüseyin Beyler, Tayfun Ağabeyler ve tüm Anadolu Hisarlılar el ele verdiler takımlarını 2. Lige kadar çıkardılar. Bu ay kaybettiğimiz Erdem Hoca’da müthiş katkılar yaptı mekânı cennet olsun. Şimdi ise ellerinde sahaları ve tesisleri alınmış bir öksüzde Anadolu Hisarımız,

Şimdiki yönetimde ellerinden geleni üstün gayretle yapıyor. Belediye ne yapıyor onu da Anadolu Hisarlılara sormak gerek…

Tabiki Çubuklumuz, Kavacığımız, Ortaçesme’de ilçemizdeki eski spor kulüplerimiz onlarda daha sonra değineceğiz.

Lafımızın özü şudur; Beykoz Belediyesi Spor Kulüplerimize sahip çıkmalı ve daha çok destek olmalıdır. Bununda bir vazife olduğunu unutmamalıdır.

Bayramınız Mübarek Olsun. Sevgi ve Saygılarımla….

Cüneyt Pulant

Yorumlar

Abdullah Kul 02-10-2015

Önemli Tesbitler

Sn Yazar, Gençleri Sporu ve Beykozu ilgilendiren güzel tesbitleriniz var tebrikler.. Elbette muhit takımlarına Belediye yardım etmesi lazım destek çok önemli her şeye destek veriliyor Spor Klüplerinede verilmesi lazım çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz gençleri kötü alışkanlılardan kurtarmak için elbette spora önem verilmeli. Bu aynı zamanda yardım değil yerel yönetimler için önemli bir vazifedirde.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852