İPLER FENERBAHÇE’NİN ELİNDE.

28-04-2010 4571 1 yorum. Yorum Ekle
31 Mart 2010 tarihli yazımda Şampiyon Kim? diyerek başlamış, Fenerbahçe nin Beşiktaş maçından galibiyetle çıkması halinde Şampiyonluğun en büyük adayı olacağını yazmış ve Ezeli rekabet öncesi, Kendi yazıma yorum yaparak Fenerbahçe nin o maçı da alacağını yazmıştım.
25 Nisan günü Yılmaz Vural’ın takımı Kasımpaşa’yı da alt eden Sarı lacivertliler Akşam oynanacak Galatasaray-Bursa maçınının sonucunu merakla beklemeye başladılar herkes gibi.
Maçtan evvel Galatasarayın Bursaya yatacağı şeklinde aptal aptal söylenti çıkaranlar, Galatasaray Kulübünün yatırımları, transferleri, hedeflerini hiç takip etmiyorlar herhalde.
Takımın başına getirdikleri Teknik Direktör Rijkaard ın sadece lig maçlarına çıkan bir takımın başında duracağınımı düşünüyorlar.Galatasaray Avrupada yoksa Rijkaard da burada olmaz.
Bursaspor’un buralarda olması büyük başarı olduğu gibi, bu güzel şehrimiz ve ateşli taraftarlarının sonuna kadar hak ettikleri bir başarı çizgisidir geldikleri nokta. Ama kaçan gollere akıl sır ermedi. Tecrübe desek tecrübeyi gerektirecek pozisyonlar değildi. Zira Beşiktaş maçının ilk yarısında Fenerbahçeli Guiza ve Alex in kaçırdığı goller neden kaçtı. Futbol anlık oyundur.İçi hava dolu yuvarlak bir toptur vurulan,kramponun bağcığı,dili bile vuran futbolcuyu yanıltabilir.
Bu saatten sonra İpler Fenerbahçenin elinde artık.Geriye üç maç kaldı.Ama sarılacivertli takım artık Şampiyonluğu kimseye bırakmaz.
Yazıma yaptığım yorumda Bursaspor üçüncülüğe razı oldu demiştim.Evet dört büyüklerden biri olan Beşiktaş Avrupa Kupalarında olmak için son maçı kazanmak zorunda kalabilir.
YORUMCU SAÇMALIKLARI….
Maçlar oynanmış,gözler yorum ve proğramlara çevrilmiştiki,Kanaltürk yorumcusu,Gökmen Özdenak Galatasaray Kulübü futbolcularına büyük bir leke süren konuşmasına başladı.Şaşkına döndüm.O ,Gökmen Özdenak futbol oynadığı dönemlerdeki kasetlerini birkez daha izlesin.Ben hatırlatayım.Güçlü fiziğinin verdiği kuvvetle rakip defansları yıkan dağıtan santrafor rakip kale çizgisinden topu on cm içeri göndereceğine uçan kuşlara atardı.Fenerbahçeli Cem pamiroğlu onu en iyi marke eden stoperdi.Peki kaçırdığı golleri bilerekmi kaçırdı kendiside.
Sonra Kara gömlekli Dr.Ahmet Çakar !Önce Gökmen Özdenak’ı kınıyor,ardından Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin için sattı anlamına gelen imalarda bulundu.
Ayrıca Ahmet Çakar Federasyonun önümüzdeki hafta oynanacak maç saatlerine inanılmaz tepki gösterdi.
Keşke Federasyon 23 Nisan günü bir günlüğüne Ahmet Çakarı,
Merkez Hakem kuruluda Erman Toroğlunu koltuğa oturtsalardı !
Bunlar kendi geçmişlerine bakmadan sallıyorlar, Erman Toroğlunu seyretmiş birisiyim, Erman, İsmail ve Rahmetli Mehmet ile oluşturdukları iri kıyım Ankaragücü nün kalas futbolcusuydu. Toptan çok rakipleri nasiplenirdi. Kramponlarından.
Bu, provakatörler saçmalıklarına SON KALE programından da devam ettiler. Toplumun psikolojisini bozan bu soytarılardan kurtulmanın tek yolu Kanalların sahipleridir. Ayıklayın bu insanları, lütfen, lütfen.
ARDA NEYDİKİ..BİTSİN.
Maç bitmiş Arda, Ülkemizin Başbakanından daha fazla mikrofon başında kalıyor, Sanki lig bitmiş gibi, kendini savunuyor, herkese şirin görünmeye çalışıyor.
Elano,Santos ile birlikte Galatasaray ‘ın en verimsiz oyuncusuydu.Dönüp kendine bakacağına Haziranda maçlara başlamanın ardına saklanıyor.
Şimdi,yine Medya nın Avrupa ya gidecek yaygarası ile Aynı Hakan Şükür ün Torino macerasına yelken açıyor.
Tugay Kerimoğlu,Nihat Kahveci Avrupada başarılı oldular,Onlardan sonra Futbolu meslek edinmiş ve Cesuryürek lakabı takılan hırs küpü Tuncay Şanlı bile istenileni yakalayamadı henüz.Arda dönmez kalır,ama ses getiremez,zira onun gideceği ülkelerde futbol fasılalarla oynanmıyor.
Oynasaydı bizim Messi miz,Rıdvan Dilmen olurdu!
Onu 35 lik Yesiç bitirdi.
35’lik Yesiç’lere formayı kaptıran gençlere çok kızgınım.
35’lik Yesiç leri transfer eden idarecileri kınıyorum.
Bir sezon daha bitiyor, bitmeden transfer dedikoduları başladı.Bu konuyla alakalı yazılarım ve tespitlerim olacak,lig bittiğinde.
Yorumlarınızı, eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum.
Sevgi, sağlıklı ve mutlu kalın.

Tekin toklucu
Tekint55@hotmail.com

Yorumlar

Mehmet UYSAL-37 16-05-2010

...VE İSTANBUL HEGAMONYASININ SONU

Sayın yazar 31.03.2010 tarihli köşe yazınızda ŞAMPİYON KİM .? diye soruyordunuz. ve bu yazınızdada ipler fenerbahçenin elinde sarı lacivertli takım artık şampiyonluğu kimseye bırakmaz diye yazmışsınız...Fakat şampiyonluğu en fazla hak eden 5'inci büyük Bursaspor oldu. ve T.C.nin üç büyük afyonunun hegamonyasına son verdi...İnşallah bundan böyle ANADOLU'dan şampiyonlar çıkmaya devam eder.Böylece BJK-FB-GS ile milleti uyutmaya çalışan bu BOZUK DÜZEN'nin hesaplarıda alt üst olur...

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 499
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 473
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786