Daha iyisini elde etmek uğruna çalışırken eldekini de kaybetmeyelim.

23-06-2023 748 Yorum yok. Yorum Ekle


İlçemize Eğitim Araştırma Hastanesi yapılması konusunda söylevler son noktaya gelip imalat aşamasına gelmişken, Beykoz Devlet Hastanesi Doktor kadrosunun, ihtiyaca cevap verebilecek hale gelmesi için tüm Beykozluların üzerine düşen görevi yapması gerekmekte.

İlçemize Eğitim Araştırma Hastanesi kazandırılması adına, yerel ve merkezi yönetimler başta olmak üzere neredeyse Beykoz’un tüm dinamikleri oldukça aktif emek sarf etmekteler. Gelinen son noktada sanki her an temeli atılacakmış gibi bir sürece girdi.

Bölgeye büyük hizmetleri olacağı kesin olan Eğitim Araştırma Hastanesinin ilçemize kazandırılması, oldukça elzem olmasına rağmen bir o kadar da geç kalınmış bir beklenti olması, elimizdeki Devlet Hastanemizin kıymetini bilememe durumuyla da karşı karşıya bıraktı bizleri.

Sağlık Bakanlığındaki idari olumsuzluklar vatandaşa yansıdığında, konunun olumsuzluklarıyla birlikte, doktor kadrosunun eksikliği, gelenin çok kısa bir süre kaldıktan sonra gittiği gerçeğinin ortaya çıkmasıyla, vatandaşların sağlık hizmeti alamamasıyla ilgili gerçekle baş başa, çaresizce kalınmakta.

Elimizdeki mevcut hastanemiz ile ilçeye kazandırılması an meselesi olan eğitim araştırma hastanesi konusuyla birleştirmemin tabi ki özel bir nedeni var. İlçemizin güçlü Sivil Toplum yapılanması önce bireysel olarak sonrasında ortak çalışmaları sonrasında, ilçemizdeki merkezi ve yerel yönetimleri ile siyasetçilerimizin oldukça hızlı hareket etmelerine vesile olup Eğitim Araştırma Hastanesi projesini neredeyse temel atma aşamasına getirdiler.

Şimdi yazımın talep bölümüne geldim, geride bıraktığımız seçim sürecinde Sağlık Bakanı’nın ilçemizde siyasi çalışma yaptığı sırada Devlet Hastanesinden tedavi hizmeti alamadığı için canı yanan vatandaşların serzenişleriyle karşılaşması sonrası oluşan gelişmeyle Devlet Hastanemizin Başhekimi görevden alındı.

Sonrasında, ilçemizde bugüne kadar örnekleri birçok kez yaşanan ortak dayanışma biçimi sergilenerek, Devlet Hastanemizin Başhekiminin Hastanedeki doktor kadrosunun azlığı ile ilgili sorumluluğunun olmadığı, sorumluluğun bakanlık yapılanmasında olduğu ve eldeki oldukça eksik kadro ile hizmetlerin asgari ölçüde de olsa verildiğine dair ortak tavır sergilendi.

Gelişmeler sonrası görevden alınan Devlet Hastanesi Başhekimi yeniden görevine iade edildi. Bu gelişme sonrasında doktor kadrosunun dışında sektörün diğer hizmetlerinde çalışan atamalar ile hastane kadrosu güçlendirildi.

Tam da burada, merkezi ve yerel yönetimlerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasetçilerimizin ve ilçemizin tüm dinamiklerinin, geçmişte çok kere örnekleri olan ortak tavır ile Beykoz Devlet Hastanemizin Doktor eksikliği olan kadrosunun tamamlanmasına ve tamamlanan kadronun süreklilik içerisinde hizmet vermelerini sağlayacak ortak çalışma içerisinde olmaları gerekmektedir.

Acil olarak yapılmasını talep ettiğim bu çalışma, ilçemize kazandırılmaya çalışılan eğitim araştırma hastanesi kadar elzem, bu tür yapılanmalarda geçmişte çok başarılar elde eden ortak akılın, Beykoz Devlet Hastanesinin Doktor kadrosunun tamamlanması ve sürekliliğin sağlanması adına verecekleri destek ile ilçemizde yapılacak olan Eğitim Araştırma Hastanesi açılana kadar Beykozlu ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların Beykoz Devlet Hastanesinin geçmişte olduğu gibi tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacaktır.

Bölge olarak Eğitim Araştırma Hastanesine tabi ki ivedilikle ihtiyacımız var. Yalnız daha da önceliklisi mevcut olan Devlet Hastanemizin Doktor Kadrosunun artırılması adına herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli

 

 

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 522
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 650
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 518
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 435
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 416
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864