EMEĞİN KARŞILIĞINI BULMASI

27-06-2022 2228 Yorum yok. Yorum Ekle

Bireyler olarak önümüze konulan emek odaklı hizmetleri hiç bir şey yapamıyorsak bol bol alkışlayıp, emek sahiplerini daha güzelini yapmaları adına performanslarını artırıcı motivasyon gerçekleştirmeliyiz.

Genel olarak saymaya kalksak “kuşkusuz ki” ortaya konulan her icraatın bir emeği var ve ben bu emek üretkenliğine en büyük saygıyı duyma konusunda hassas davranmaya çalışıyorum.

Emek ile ilgili gönlümdeki saygı kavramına tek bir örnek vererek gerçek konuma geçeceğim. İlçemiz genelinde yaklaşık on tane yerel gazete olarak hizmet vermeye çalışmaktayız. Siz veya diğer gazeteci arkadaşlarım kabul eder veya etmezler, sizlere hizmeti indirirken aramızda çok ciddi bir rekabet söz konusudur. Ve hepimiz deriz ki benim yayınım daha iyi, ben şöyleyim, ben böyleyim. Kuşkusuz ki hepimizin Beykoz okuyucularının gönlünde farklı farklı yeri vardır. Konuyu emeğe bağlamak gerekirse, örneğin, aynı işi yaptığınız meslektaşınızın yaptığı üretkenliği beğenmesem bile, o üretkenliği ortaya çıkartan MÜTHİŞ BİR EMEK vardır ve işte o emek beni ayağa kaldırır ve önünde saygı göstermeme vesile olur.

Beykoz’un yayında olan en eski yayın organının sahibi olarak, yayınlarımı ilk gün ki gibi basın yayın ilkelerinden ve kamuoyuna yansıyan karakteristik özelliğimden hiç ödün vermeden, günümüze kadar getirmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Tabi ki bu sürece dönemsel olarak katkı koyan emekçi arkadaşlarım olmasına rağmen en büyük ve sürekli destekçilerim, ikisi de mesleğin mekteplileri olan Kızım Neyir, Oğlum Derviş ve hepimizin iteleyici gücü olan eşim Ayşe hanımdır.

Yirmi iki yıldır sürdürdüğüm yayın ilkemin detaylarından bahsetmeyeceğim. Çünkü sizlerin sayesinde uzun yıllardır süren yayınlarım sürecinde bunu tüm okuyucularıma kanıtladığımı düşünmekteyim.

Bu sebepten bir eğitim öğrenim sezonunun daha sonuna geldiğimiz günlerde, koşulsuz desteğimin hep sürdüğü ve süreceği eğitim dünyasından iki cümle edip yazımı bitireceğim.

Öncelikle Değerli Öğretmenlerimizin Öğrencilerimiz üzerindeki müthiş emeklerini motive etmek düşüncesiyle, olanaklarım nispetinde eğitim ve kültür sanat çalışmalarını daha fazla ilgi görmeleri adına sizlere aktarmaya çalışmaktayım.

Gerek eğitim, gerek kültür sanat ve gerekse sportif alanlarda başarılı çalışmalarını yerel gazetelerde gören öğrencilerin motivasyonlarının daha da arttığını ve bu gelişmenin diğer öğrencilerimiz de de olumlu gelişmeler olduğunu düşünmekteyim.

Hele hele Milli Eğitimimizin vazgeçilmezi olan Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmalarını ve kursiyerlerinin bir yıl emek verdikten sonra sergiledikleri ürünlerini tanıtabilme adına usule uygun aldığım davetleri de yıllarca olduğu gibi kaçırmamaya özen göstermekteyim.

Velhasılıkelam, bir eğitim öğretim sezonunun sonunda, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve tabi ki bir yıl çocuklarının eğitimi için can siper hane olan velilerimize iyi tatiller diliyorum.

Sevgili öğrenci kardeşlerim, öncelikle sizlerin iyi bir tatil planlaması yaptığınızı tahmin ediyorum. Planlamanızdan ödün vermeden tatil sürecinizi de en iyi şekilde geçireceğinize de yürekten inanıyorum. Sizlere olan güvenim aktarmaya çalıştığım gibi en yüksek ölçüde olmasına rağmen, hiçbir zaman Değerli Öğretmenlerimizin ve Ailelerinizin telkinlerini de bu tatil planlamanız içerisinde tutun lütfen.

Eh uzun lafın kısası öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerken tüm okuyucularımın da Kurban Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum. Allah sağlık ve mutluluk içerisinde tekrarına kavuşmayı nasip etsin inşallah.      

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 522
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 650
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 518
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 435
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 416
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864