MESUDİYE GERÇEĞİ…

05-08-2019 2483 Yorum yok. Yorum Ekle

Tam 30 yıl…

Bu yıl yirmi dokuzuncusu oturumun ardından, önümüzdeki Temmuz’un ilk cumartesi tekrar buluşmak üzere, yani otuzuncu  da buluşmak üzere dilekleri ile dağılan Mesudiyeliler, Yirmiyedinci  yıl anısına,,

Kurultay kazanımlarının yer aldığı bir kitapçık hazırlanmış ki, ne güzel… Dile kolay tam otuz yıl, aralıksız toplanan Mesudiyelilerden biriyim bende.

Doğrudan Demokrasi, dediğimiz bu çoğulcu katılımın doğuşuna katkı veren her ferde şükranlarımı sunuyorum.

Eğitimden, kültürel miraslara, yol yapımından, konkasör tesisine hayvancılıktan, fidan dikmeye, ilçe Devlet Hastanesi’nden öğrenci yurtlarının yapımına, Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Mehmetçik Dershanesine, Yılmaz Korkmaz Kültür Merkezi’den Fatma Hüsetin Ekşi Kütüphanesine, Köykent Projesinden Topçam Barajına, Yeşilce İmece Vakıf Otelinden Yeşilce Sıtkı Yılmaz Huzurevine çalıştaylar, paneller, 1.ve 2.Türkiye Demokrasi Forum oturumları ilçe dahilinde birçok hizmetlerin hayata geçmesinin hızlandırılmasını sağlamak

Mesvak ‘’Mesudiyeliler Vakfı ‘’nın sağlık ve öğrenci burs çalışmaları spor alanında ise ilçe futbol sahası, R. Engin Özmen halı sahası ve Mesudiye yarı maratonu. Tüm bunların hayata geçmesinin lokomotifidir ‘’MESUDİYE KURULTAYI’’

Türkiye’de bir benzeri daha yok. Ne kadar övünsek azdır. Tüm bunların imarında bir elin parmakları kadar iş adamının saygı duyulacak katkıları var.

Katkı vermeyen bir o kadar dahası da var..!! Canları sağ olsun. Ülke çapında, STK çalışmalarında Mesudiyelilerin çok başarılı ve birlik olduğunu düşünen büyük bir çoğunluk var. Allah var, Bizim STK’cılarımız da ‘’KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR’’ı  çok iyi oynuyorlar. İçi beni, dışı seni yakar misali...

Temmuz ayı içerisinde, Kurultay kazanımlarından olan, Mesudiye Geliştirme Vakfı’nın Kurultay kararı doğrultusunda, Mesudiye’de Kırsal Turizm konulu proje çalışmalarını konu aldığımız iki TV programı yaptık.

Yapımcısı olduğum, Hayata Dair programa, projenin başında olan Beykoz Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, eğitimci Dr. Nilay Özer ve Turizm İşletmeci Prof. Dr. Suavi Ahıpaşaoğlu ile enine boyuna bu harika projeyi artıları, eksileri ile ele aldık. İnşallah hayata geçecek.

Keşke, Türkiye de ilk ve tek olduğu ile haklı olarak övündüğümüz Kurultay organize komitesi ve etrafındakiler de Kurultayın kazanımları yanında eksiklerini ya da görmezden gelinen katkı ve projeleri de gündeme getirseler.

94 yılından bu yana; Eğitimi ve kültürü ile gurur duyduğumuz toplumun vizyonsuz ve yeniliğe kapalı yöneticilerin hataları sonucu kan kaybetmesi. Yanlış ve ötekileştirmeler sonucu yeni Dermek ve yapıların oluşmasına çanak tutmaları Mesudiye köylerinin bu sebeple bölünmesi, müthiş güç kaybına sebep olmuştur. Bu topluma irili ufaklı hizmetlerde bulunan birtakım insanları görmezden gelmeleri

Cemiyetin en üst çatısı ‘’İstanbul Mesudiyeliler Derneği’’ olmasına rağmen buraya danışılmadan yeni oluşumların ortaya çıkması. Yine 94 yılı ve devamında bizzat Benim ve ekibimin dile getirdiği projeleri hayata geçirmeye teşebbüsleri ve başarısızlıkları.

Siyasetin böylesine yoğun biçimde içine dalıp ta ‘’EN BAŞARISIZ’’ olmaksa başka büyük bir sorun. Demek ki, sizinle olmuyor..!!

Rutin toplantılar dışında hiçbir proje tasarlayıp hayata geçirmemeleri, bireysel, sosyal ve sportif projeleri görmezden gelip, destek veriyormuş gibi görünüp ‘’Köstek’’ olmaları…

Ve Gerçekleri yazmaktan uzak bir ‘’BASIN’’…

94 Mesudiyeliler derneği seçimi öncesi ‘’yuvarlak masa’’ etrafında bulunan biri olarak o Adaletsizlikten ve kişilerden hiç bahsetmemesi… İlaveten Koskoca Mesudiyeliler Camiasının bir kongresini, Bağlarbaşı’ndaki Düğün salonunda yapmayı uygun gören o günkü yönetim daha kötüsü saat 13.00 de düğün olduğundan sokağa atılan Genel kurul üyeleri ve oy sandığının sokağa atılması, tabi ki daha berbatı Divan Başkanı Samsun Milletvekilimizin o günkü olumsuz şartlara rağmen, kongreyi iptal etmeyip masa üzerine çıkma pahasına da olsa o sağlıksız ortamda oy saymaya çalışması tam bir yüzkarası idi. Bunu da mı yok sayacağız..!!??

YİBO ya,bir kamyon yardım malzeme dağıtımını görmeyen yerel yönetim ve Dernek yetkilileri

1999 yılında 3.lige çıkma yolu kısa ve kolay iken, destek olmayan, hatta gereksiz bulanların çok yakın zamanda sözde bu yolda gece düzenlemeleri ve fiyasko… Kulüp kayıtlarında 3 yılda 2 namağlup şampiyon takımım başkanı ve yöneticileri ile takımın görmezden gelinmesi… Koskoca Mesudiyespor kulübü Genel kurullarının elliyi geçmeyen üye ile gerçekleşmesi, bununda 3/2 si yönetim kurulu üyeleri. Ne oldu da salonlara sığmayan taraftar gelmez oldu. Vefakâr bazı yöneticilere ayıp oluyor diğer taraftan toplumun aynası olduklarını sanan ama maddi güçlerini ön plana çıkararak; Yönetecek değil, Yönetilecek bireylerin seçilmesi …!!!

Yine Türkiye’nin bir ilki Mesudiye Köyler arası Dostluk Futbol Turnuvasının bu parçalanmanın kurbanı olmasına seyirci kalınması.

Kurultay heyeti ve Hazirun’un ’’GELENEKSEL’’ olmasına oy birliği ile karar verdiği ‘’Yarı Maratonu’’ bireysel olarak önce erteleyen sonrada iptal ettiğini açıklayan Başkanın, Halkın kararını çiğnemesine seyirci kalınmasını,,

Ve maalesef, kronikleşmiş, kemik bir yapının tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak kişilere kapıyı kapatması ile Mesudiyeliler Cemiyetçilikte Küme Düşmüştür...

Maalesef bunlar gerçekler ve kayıplarımız… elbette bunlarla yaşamıyoruz... ama bugün cemiyetlere üye olan veya görev alanların birçoğu bunlardan bir haber karalamaların ardından yürüyorlar.

Son kongre de üyelikten düşürüldüğüm için oy kullanamadım. Ne acı değil mi...!!??                                                                                       

Bütün bunlarla ilgili soru, eleştiri veya bilgi sahibi olmak isteyen olursa yazımın sonundaki e-mail Adresime yazabilirler, ya da bir sohbet ile daha fazlasını duyabilirler.

Tüm bunlar, eleştiri gibi algılansa da, tekrar güçlenmek ve zirve yapmak için geç kalmamak içindir. Bu kadar da değil... dahası var..!!

Üzgünüm ama gerçekler acıdır… Hatasız kul olmaz… bende de var...!!

Yeteneklerinin farkında olmak, Özgüvendir…Kibir değil…

Sevgi ve saygılarımla

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785