KOÇ’UN ÖĞRENME YILI…

02-03-2019 2174 Yorum yok. Yorum Ekle

Yerel seçim sürecindeyiz, her yerde toplantılar, konuşmalar, adaylar ve adaylardan medet uman insanlar..!!

Ne yazık ki her yere bulaşmış siyasetin kendine hayrı yok. İnsanlara ve hele hele Ülkemize nasıl faydası olsun. Sayfa sayfa yazılar ve yazanlar var bu konu da… O yüzden ben, en anladığım konuda Fenerbahçe’yi yazacağım…

20 yıl… dile kolay tam 20 yıl… Bir oy ile Başkan olan Aziz Yıldırım dönemine muhteşem bir destek le son veren Ali Koç…

Merhum Emin Cankurtaran’ın daha çocukken, başkanlık görevini hissedip dile getirmesinin üstünden yıllar geçiyor ve Başiktaşlı babanın iki oğlu Çubuklu’yu seçiyor.

1907 Derneğinde merhum Mustafa Koç, Kulüp yönetiminde Ali Koç hizmete başlıyorlar.

Türkiye’nin en güçlü şirketinin en tepesindeki isimlerden biri, Koç. İnsan yönetmeyi gayet iyi biliyordur diye düşünüyorum. Lakin, spor kulübü yönetmek çok çok farklıdır. Zira etkenler ve dinamikler çok farklı, maaşlı elemanların olmadığı bir topluluktur, taraftar...

Sayın Ali Koç ne yazık ki dersine iyi çalışmamış. Çok acele ve kontrolsüz açıklamalar... Ne demişti?

*Bir yıldır çalıştığım bir ekiple göreve geliyorum… Nelerdi onlar..??

*Yönetin kadrosu, sportif direktör, Comolli ve hesap uzmanları.

*Yönetimde futbolun içinden gelen bir kişi bile yok.

*Kulübün mali yapısı, hesapların şaştığı ile şaşırdılar..

Ve gelelim sahaya,

İşte burada, taraftara teslim olmuş Başkan ve yönetim..!! görüyoruz… Daha bir yıl evvel, Şampiyonluğu kıl payı (Galatasaray, Alanya maçındaki hakemin yanlış kararı)kaçırmış bir takım ve Hocası vardı.

Maden kulübün ekonomisi bozuk, hangi akla hizmeten, deneyimsiz, Cocu’yu takımın başına getiriyorsunuz? O kadar silik bir karakter ki ekibi ile gelmiyor, gönderilen hocadan kalan yardımcılarla yola çıkıyor..!!

*Ali Koç’un en büyük hatası, Aykut Kocaman ile yolları ayırmasıydı. Keşke ilk konuşmasında çıkıp nedenleri ile açıklasaydı herkes ikna olurdu zannımca…

Zira gördük ki, Dünya kupasında bütün takımlar, Aykut hoca gibi SİSTEM’le oynuyorlardı. Hadi bunu geçtim, ara transfer de Tolgay ve Serdar’a verecek paralar için mi Souza, Guliano ve Fernandao’yu sattınız..!!

Bu da yetmez gibi Volkan, Dirar ve Atıf kadro dışı bırakıldı.

Göreve gelene kadar,6 yıl Avrupa da hiçbir takımda görev yapmamış, Türk futbolunu, insanını ve Türkiye’yi hiç tanımayan Comolli, vasat ve yeteneksiz birkaç topçu ile kadroyu şişirdi. Başkan Koç Fenerbahçe TV’de aylık yaptığı değerlendirmelerde, tepki toplamaya devam ediyor..!!

Zira, kulübün içinde kalması gereken bazı konuları, yardımcıların bilgi sızdırdığı ki bunda yanıldığını sora açıkladılar, kadro dışına itilen futbolcularla ilgili detaylara gereksiz girmeler. Ayrıca hedefe koyduğu insanlara çok sert ifadeler ve yukarıdan bakmalar, kendisinden beklemediğimiz davranışlar.

Cocu’yu gönderdikten sonra, taraftarın Ersun Yanal baskısına boyun eğmeye az kalmışken, Takımı yıllardır alt yapı da görev yapan, Şenol Çorlu’ya bırakmayı düşünmeyip, Koeman ile zaman ve puanlar kaybedildi. Ve sonuçta istemeye istemeye Ersun Yanal’a mecbur kaldılar.

Ama bu kadro onun başarı kazanacağı kadro değildi.

Ligde bu kadar aşağılardayken, Avrupa’ya gidilecek tek kulvar olan Türkiye kupasından elenmemek onu kazanmak gerekiyordu.

Her şeye rağmen, bu yıl böyle geçecek ve Fenerbahçe ligi bence ilk 5-8 arasında bitirecektir. Bu yılı Başkan KOÇ için tecrübe yılı olarak görmek istiyorum. Yanlış ve hatalardan ders alarak ve imkanlar dahilinde takviyeler yaparak, gelecek yıl ŞAMPİYON olmak tek hedefleri olmalı.

Başka seçenek yok çünkü.

Sürçü lisan ettimse affola..!!

Saygılarımla…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 467
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785